Страницы: 1
Де і коли можна рибалити
 
Хочу викласти статю з газети можливо комусь допоможе.

Де і коли можна рибалити

ВАРТО ЗНАТИ
Це завжди турбує наших рибалок-любителів. Тим більше, що все частіше органи рибоохорони вносять якісь корективи до «Правил любительського і спортивного рибальства» і більш жорсткі вимоги. Тож нашим рибалкам хочу довести до відома таке.
Черкаське Держуправління рибоохорони своїм наказом від 27.03.2013 р. №25 встановило заборону рибальства в період нересту риб у водних об'єктах області, підконтрольних Черкаській рибоохороні, з 1 квітня до 9 червня. Цим наказом відведені й окремі ділянки, на яких в період нересту дозволяється рибальство з берега на вудочку з одним гачком чи спінінгом на блешню. Приміром, на Дніпрі, де частіше бувають наші рибалки, дозволені такі ділянки: с. Сокирне — вгору до початку території баз відпочинку; від Тубільської пристані до початку рибдільниці СФГ «Осіпов і К»; дренажний канал мікрорайону «Дахнівка» по всій його довжині, за винятком режимної 500- метрової зони насосної станції.
На р. Росі дозволяється рибальство в період нересту від 500-метрової зони верхнього б'єфу Корсунь-Шевченківської ГЕС до 500-метрової зони нижнього б'єфу Стеблівської ГЕС. А це значить, Що у Стеблівському водосховищі в період нересту риболовля заборонена, бо там заповідник місцевого значення.
Правління районної громадської організації рибалок відповідно до Правил рибальства в Україні, на основі рішення міськради на Мартанському ставу встановило такі правила: нерестовий період - з 1 квітня до 10 травня, в дозволений період - з 10 травня; членам рибальської організації за день дозволяється на вудочку з берега чи кладки виловити до 5 кг риби, при наявності рибальського квитка. Раніше не членам організації дозволялося вільно виловити З кг риби. Це положення Правил Кабміном змінене. Тепер згідно зі ст. 3.9 та ст. 3.10 «Правил любительського і спортивного рибальства в Україні» на створених культурних риболовних господарствах (КРГ, є таким і Мартанський став) не члени громадської організації мають право рибалити відповідно до прийнятого користувачем водойми (громадською організацією рибалок) рішення. Це питання планується розглянути на ближчих зборах громадської організації рибалок та прийняти відповідне рішення щодо порядку рибальства не членів організації.
На ставку забороняється відлов малька усіх видів риб, а коропа, товстолоба та білого амура — вагою менше 700 грамів.
Річка Рось — загального користування, не є КРГ, тож на ній залишається право за громадянами безоплатного і без якихось дозволів вилову на вудочки риби за день в кількості 3 кг.
Хочу попередити рибалок. Будьте обачними, не допускайте порушень правил рибної ловлі та норм вилову, не жартуйте з цим, бо за порушення постановою Кабміну від 21.11.2011 р. №1209 встановлені надзвичайно великі штрафи. Наприклад, за незаконно виловлену рибу або понад встановлену норму доведеться сплатити штраф за 1 голову: коропа — 306 грн., товстолоба чи білого амура - 255 грн., судака — 510, ляща — 170, карася - 17 грн. За словами чиновників з Агентства рибного господарства, незабаром незаконне рибальство стане невигідним: набуде чинності нова постанова Кабміну, яка передбачає збільшення відшкодування за кожну незаконно зловлену рибину у 5-100 разів.
Черкаська рибоохорона також повідомила, що в цьому році посилить контроль за державними водоймами.
Страницы: 1

Надоела реклама?
Поддержите DIRTY — активируйте Ваш золотой аккаунт!