Підвищено штрафи за незаконну торгівлю рибою, збут, виготовлення чи рекламу заборонених знарядь лову


Згідно із ЗУ «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо охорони тваринного світу» від 09.04.2015 № 322-VIII, який вступив в законну силу 09.05.2015, внесено ряд змін, що стосуються порушення Правил рибальства, а саме тих статей, які стосуються «Порушень порядку придбання чи збуту об’єктів тваринного або рослинного світу, правил утримання диких тварин у неволі або в напіввільних умовах» - ст.88-1 КУпАП, а саме:

- тепер за «Порушення порядку придбання, збуту чи розповсюдження об’єктів тваринного або рослинного світу» порушникам, які здійснюють продаж водних біоресурсів без належних на це документів загрожує покарання у вигляді від тридцяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією об’єктів тваринного або рослинного світу чи без такої, тобто замість 51-255 грн. штрафу рибним торговцям загрожує від 510 до 1700 грн. штрафних санкцій;

- за продаж риби, яка занесена до Червоної книги України загрожує накладення штрафу у розмірі від 1700 до 4250 грн.; 

- за оновленою статтею 85-1 КУпАП, тобто «Виготовлення, збут, зберігання чи реклама заборонених знарядь добування (збирання) об'єктів тваринного або рослинного світу» визначено покарання у вигляді від дев'яти до двадцяти одного неоподатковуваного мінімуму доходів громадян з конфіскацією цих знарядь, матеріалів та засобів для їх виготовлення, тобто штраф у розмірі від 153 до 357 грн.;

- також передбачена відповідальність за рекламування чи розповсюдження заборонених знарядь добування (збирання) об’єктів тваринного або рослинного світу покарання у вигляді від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян від 850 до 1700 грн. і на посадових осіб – від ста до двохсот п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян від 1700 до 4250 грн.; 

Чернігіврибоохорона не радить купувати громадянам рибу та рибну продукцію сумнівного походження та якості.

Комментировать
А "заборонене знаряддя добування (збирання) об’єктів рослинного світу" - это что, к примеру?
Сітки всіх видів і найменувань, електровудки та інші знаряддя не дозволені Правилами любительського і спортивного рибальства.
Якщо по відношенню до рослинного світу то це запитання не за адресою.
Не, мне интересно стало именно применительно к "рослинному світу":)
это скорее всего касается Грибов...
О, это правильно, я давно об этом говорю. :))) Было бы еще хорошо, что бы эти штрафы кто то применил хоть раз, показательно. В любой торговой сети, недомерки судачки и сомики присутствуют всегда, про рынки вообще молчу.
А если убрать спрос со стороны магазинов и рынков (по причине опасения финансовых наказаний) то и ловить мелочь никто не будет - убыточно окажется для артели или даже для браков. Вот так вот просто можно остановить вылов недомерков - надо просто наказывать тех, кто торгует мелочью....:)))
А можно ссылку на данный закон посмотреть.
Как раз хотел написать по поводу недомерков. Но Чиф меня опередил, так что присоединяюсь к его словам.
Больно смотреть на судачков с папиросу в маркетах. Неужели нельзя как-то регулировать промлов? Хотя бы размером ячейки в сетях?
Комментировать
Надоела реклама?
Поддержите DIRTY — активируйте Ваш золотой аккаунт!