Результати рибоохоронних заходів Чернігіврибоохорони за нерестову кампанію 2015 р.


Довідка

 

про вжиті Чернігіврибоохороною заходи під час проведення нерестової кампанії на водоймах Чернігівський області в 2015 році.

 

 Управління охорони, використання і відтворення водних біоресурсів та регулювання рибальства в Чернігівській області (Чернігіврибоохорона) складається з 9 рибоохоронних дільниць, та  оперативного відділу.

Чернігіврибоохорона  проводить роботу на 1570 річках, загальною протяжністю8336 км, 1334 озера, загальною площею 3561,3 га. При проведенні рибоохоронних рейдів залучаються співробітники МВС, працівники прикордонної служби, екологічної інспекції та громадські інспектори рибоохорони.   

За період проведення нерестової кампанії було викрито 264 порушення Правил рибальства:

Виявлені правопорушення кваліфікуються за наступними ознаками:

-  ст.85 ч.3 КУпАП (порушення Правил рибальства) - 46 порушень (дрібні правопорушення - лов вудкою у нерестовищі, пересування на човні по нерестовищу, перевищення дозволеної кількості гачків тощо);        

- ст.85 ч.4 КУпАП (грубе  порушення Правил рибальства) - 155 порушень (лов риби із застосуванням сіткоснастевих матеріалів всіх видів та найменувань, із застосуванням електроструму та інших заборонених знарядь лову);        

- ст.88-1 ч. 1 КУпАП (незаконне скуповування чи збут водних біоресурсів) - 31 порушення;

- ст.85-1 КУпАП (незаконний продаж заборонених знарядь лову) – 1 порушення.

-  складено 31 акт вилучення  безгосподарського майна.                  

Накладено штрафів на загальну суму 21450 грн. Всього до судів було направлено 196 адмінматеріалів. Нараховано збитків на суму 80495 грн. У порушників вилучено 272 заборонені знаряддя лову, а також 784,5 кг водних біоресурсів.

До рибоохоронної роботи Чернігіврибоохороною активно залучались представники правоохоронних органів та громадськості: з працівниками міліції проведено – 48 рейдів, з представниками прикордонної служби - 11 рейдів, з екологічною інспекцією - 21 рейд, за участю працівників ветеринарної медицини - 1 рейд, громадські об’єднання рибалок в Чернігівській області брали участь у 11 рейдах. В результаті спільних заходів викрито 75 порушень Правил рибальства.            

До судів Чернігівської області за 6 справами відносно 11 осіб направлені матеріали з ознаками кримінального правопорушення передбаченого ст. 249 КК України. 

Комментировать
- ст.88-1 ч. 1 КУпАП (незаконне скуповування чи збут водних біоресурсів) - 31 порушення - маловато будет, на рынок как пойдёш так впрямь тазами и ящиками все торгуют законно выловленной рыбой
- ст.85-1 КУпАП (незаконний продаж заборонених знарядь лову) – 1 порушення - это смешно, хоть бы не публиковали такую цифру. На водоёмах полно сетей, так откуда же они беруться - с неба падают или "браки" сами изготавливают?
"До рибоохоронної роботи Чернігіврибоохороною активно залучались представники правоохоронних органів та громадськості:...... з екологічною інспекцією - 21 рейд, за участю працівників ветеринарної медицини - 1 рейд"

Ну и где результаты? Опять же на рынках как торговали сомами так и торгуют, а взглянув даже беглым взглядом на размеры рыбы и её количество даже не рыбак поймёт что в Десне или Днепре законным путём столько поймать не
возможно, соответственно напрашивается вывод - рыбка из Чернобыльской зоны, там такого добра хватает.
Так где экология и где ветеринарная медицина? Ведь далеко ездить не надо, заходи на рынок и вот они "тутачки здесь", остаётся лишь спокойно взять "за жабры"
Комментировать
Надоела реклама?
Поддержите DIRTY — активируйте Ваш золотой аккаунт!