За один день на Чернігівщині браконьєри завдали збитків рибному господарству на 22,4 тис.грн.


Під час проведення рибоохоронного рейду водоймами Менського району, 18.10.2018 Чернігівським рибоохоронним патрулем спільно з працівниками Головного управління Національної поліції в Чернігівській області затримано чоловіка, який на озері поблизу с. Бірківка, за допомогою двох сіток, виловлював рибу. Затриманий виявився жителем с. Блистова. «Улов» браконьєра, на момент затримання склав 25 кг риби: щука – 40 шт., карась сріблястий – 34 шт., окунь – 7 шт. Збитки по даному факту склали 14297,0 грн.

Того ж дня Чернігівським рибоохоронним патрулем спільно з працівниками Головного управління Національної поліції в Чернігівській області, на озері «Солоне» поблизу с. Слабин, Чернігівського району, затримано жителя м.Чернігів. Правопорушник за допомогою сітки поріжевої вилови 7 кг. риби: щука – 14 шт., окунь – 3 шт., плітка – 2 шт., лящ – 1 шт., синець – 2 шт., завдавши  збитків рибному господарству України на суму 5321 грн.

На місця вчинення правопорушень були викликані слідчо-оперативні групи Менського та Чернігівського ВП УНП у Чернігівській області, у правопорушників вилучені заборонені знаряддя лову та незаконно добуті водні біоресурси. За фактами вчинення вищезазначених правопорушень відкриті кримінальні провадження.

Біля м. Новгород-сіверський, на р.Віть, із зяберною сіткою затримано місцевого жителя.  На момент затримання у правопорушника виявлено риби в кількості: окунь 14 шт., плітка - 30 шт. Збитки склали 2788,0  грн.

Незаконно добуту рибу та заборонені знаряддя лову у правопорушників вилучено.

Складені протоколи про адміністративне правопорушення будуть направлені до районних судів області Чернігівської області для притягнення правопорушників до відповідальності згідно чинного законодавства.

Прохання до рибалок – любителів та просто відпочиваючих, про будь – які порушення правил рибальства повідомляйте на телефони «гарячої» лінії патруля 0991121344 та (0462) 937557.

Джерело: сайт Чернігівського рибоохоронного патруля.

Комментировать
Комментировать
Надоела реклама?
Поддержите DIRTY — активируйте Ваш золотой аккаунт!