На Чернігівщині 7 листопада 2018 року відбувся другий етап зариблення річки Десна.


До р.Десни, 07.11.2018 біля човнової станції в районі масиву «Бобровиця» м.Чернігова, вселено тонну молоді коропа та товстолоба.

Відповідно до «Біологічного обґрунтування уточнення показників проведення робіт з штучного відтворення (зариблення) водних біоресурсів у водних об'єктах Чернігівської області на 2018 рік» розробленого Інститутом  рибного господарства Національної академії аграрних наук України, найбільш придатними об'єктами для штучного відтворення іхтіофауни р.Десна є: товстолоб, сазан (короп), лин та аборигенні крупночастикові хижаки (сом, судак, щука).

Середня маса посадкового матеріалу для зариблення повинна бути для цьоголітки молоді товстолоба та коропа не менша 25 грам, щуки 100 грам, сома 5 грам.

Середня маса вселеної в річку Десну молоді товстолоба та коропа складає 25 – 30 грам.

Нагадаємо, що відтворення водних біоресурсів р.Десни, проходить за рахунок компенсаційних коштів за завдані збитки рибному господарству України від проведення робіт на землях водного фонду по робочому проекту «Реконструкція об’єкту «Розчищення русла р.Десна з укріпленням берегової лінії в районі міського пляжу «Золотий берег» в м.Чернігів» під наглядом комісії з контролю за проведенням робіт із вселення водних біоресурсів, на чолі із представниками Чернігівського рибоохоронного патруля. Всього планується випустити до р.Десна 10 тонн молоді риби на суму близько 717 тис.грн.

 

Джерело: сайт Чернігівського рибоохоронного патруля.

Комментировать
Затмитесь Судаком, Щукой, Сомом, Лещем и т. д. !!! Хватит запускать толстолобов, амуров и подобных рыб в наши реки!!!
Доброго дня шановні читачі нашого блогу. Чернігівський рибоохоронний патруль не займається зарибленням водойм, а лише контролем, щоб до водойм було вселено рибу відповідно до біологічного обґрунтування, розробленого Інститутом рибного господарства НААН України. Останні роки на зариблення водойм Чернігівщини коштів ні з державного ні з обласного бюджету не виділялось.
У нас активно розвивається любительське і спортивне рибальство , тому пропонуємо активним рибалкам прийняти участь у відтворенні рибних запасів наших водойм.
Для цього потрібно об’єднатися зібрати кошти закупити зарибок і зарибити водойми.
Чернігівський рибоохоронний патруль надасть потрібні консультації з приводу відтворення водних біоресурсів за тел. (0462)727-135.
Комментировать
Надоела реклама?
Поддержите DIRTY — активируйте Ваш золотой аккаунт!