Чернігівський рибоохоронний патруль поспілкувався з рибалками про зимівлю водних біоресурсів


Чернігівський рибоохоронний патруль в ході рибоохоронних рейдів поспілкувався з рибалками, щодо перебігу зимівлі водних біоресурсів у водоймах області.

Патрульні нагадали рибалкам, що з  1 листопада 2018 року до початку весняно-літньої заборони на лов водних  біоресурсів, встановлена заборона на будь-який вилов водних біоресурсів на зимувальних ямах. На території області визначено 30 зимувальних ям, з переліком яких можна ознайомитись на офіційному сайті та сторінках у facebook та twitter Чернігівського рибоохоронного патруля.

Повідомили, що для зручності і наочності для рибалок була  розроблена інтерактивна карта зимувальних ям на території Чернігівської області,  якою можна скористатись за допомогою будь-якого гаджету за посиланням goo.gl/ULJ66X.

Зараз проводиться робота про встановленню інформаційних щитів в районах розташування зимувальних ям.

Кожний рибалка отримав Довідник рибалки, в якому можна дізнатися про перелік законодавчих документів, що регламентують любительське та спортивне рибальство, перелік заборонених ділянок для здійснення вилову на водоймах Чернігівщини, розміри риб, дозволені до вилову рибалкам, про відповідальність за вчинення правопорушень, такси для обчислення розміру відшкодування шкоди, розміри компенсації за вилов риби з Червоної книги України, тощо.

Патрульні звернулись з проханням до любителів зимової риболовлі, посприяти  рибоохоронній роботі, а саме: завчасно повідомляти про  факти браконьєрства та факти можливої задухи риби, за номерами телефонів «гарячої» лінії Чернігівського рибоохоронного патруля: 0991121344, (0462) 937557, які також зазначені у Довіднику.

Також попередили про правила поводження на льоду та правила надання першої допомоги людям які провалились під лід.

Приємно відзначити, що рибалки-любителі позитивно оцінюють роботу рибоохоронного патруля і в свою чергу налаштовані активно допомагати в боротьбі з браконьєрством.

Чернігівський рибоохоронний патруль щиро вдячний небайдужим громадянам за порозуміння і бажання співпрацювати в царині охорони водних біоресурсів. Ми відкриті до співпраці, всі бажаючи можуть звернутися до Чернігівського рибоохоронного патруля з пропозиціями по покращенню рибоохоронної роботи, в робочі дні з 08 год. до 17 год. (у п’ятницю до 16 год.), за адресою м.Чернігів, вул.П’ятницька,69 або за тел. (0462)727-135.

 Джерело: сайт Чернігівського рибоохоронного патруля.

Комментировать
Комментировать
Надоела реклама?
Поддержите DIRTY — активируйте Ваш золотой аккаунт!