Чернігівський рибоохоронний патруль поспілкувався з школярами про охорону водних біоресурсів.


Управління Державного агентства рибного господарства у Чернігівській області долучилося до проведення Всеукраїнського тижня права,  в ході якого було проведено декілька зустрічей з учнями шкіл м.Чернігів.

Так, 13.12.2018 головні спеціалісти відділу іхтіології та регулювання рибальства Чернігівського рибоохоронного патруля Наталія Короткова та Василь Педь провели урок з охорони водних біоресурсів з учнями четвертого класу Чернігівського колегіуму №11.

На відео слайдах дітки мали змогу ознайомитись з основними видами водних біоресурсів що мешкають у наших водоймах, з рибами які занесені до Червоної книги, дозволеними та забороненими знаряддями лову риб. Навчились правильно вимірювати рибу та раків, щоб не порушувати допустимі для вилову розміри водних біоресурсів.

Приємно вражала зацікавленість дітей до обговорюваної теми, їх обізнаність в проблемах екологічного стану водойм. Учні активно ділились особистим досвідом риболовлі та розмірами впійманих «трофеїв».

Спеціалісти патруля окремо зупинились на питанні безпечного поводження дітей на водоймах. Зокрема, наголосили, що діти до 16 років самостійно можуть рибалити тільки з берега, виходити на воду на човні тільки з дорослими і в рятувальному жилеті, в зимовий період дотримуватись правил безпеки поводження на льоду, не  виходити на лід без попередження дорослих.

Для того щоб закріпити пройдений матеріал учні отримали Довідник рибалки, де зазначені основні положення Правил любительського і спортивного рибальства.

Чернігівський рибоохоронний патруль дякує класному керівникові  Людмилі Олексіївні, за те що виховала таких розумних, свідомих і активних діток та привила їм любов до природи рідного краю.

Сподіваємось що наші маленькі Чернігівці у майбутньому будуть  дбайливо відноситись не лише до природних багатств нашого чудового краю, а й до побудови кращого майбутнього нашого міста, і країни в цілому.

Джерело: сайт Чернігівського рибоохоронного патруля.

Комментировать
Комментировать
Надоела реклама?
Поддержите DIRTY — активируйте Ваш золотой аккаунт!