Чернігівський рибоохоронний патруль за шість днів виявив 18 порушень правил рибальства.


Чернігівський рибоохоронний патруль з третього по восьме січня викрив 18 порушень правил рибальства, з них 12 грубих порушень (із застосуванням заборонених знарядь лову) по ч.4 ст.85 КУпАП, 4 порушення любительського рибальства по ч.3 ст.85 КУпАП та складено 2 акти вилучення безхазяйного майна.

У порушників вилучено 21,6  кг риби, 27 одиниць заборонених  знарядь лову (в тому числі 12 остей).  За скоєні правопорушення  накладено штрафів на суму 320 грн. Загальна сума збитків завданих рибному господарству склала  6885 грн.

Так, 03.01.2019 під час проведення рибоохоронного рейду водоймами Куликівського району, на озері поблизу с. Авдіївка затримано  жителя смт. Куликівка, який виловив остями 5 пліток, завдавши збитків на суму 425 грн.

В Чернігівському районі 03.01.2018, на озері біля с.Брусилів, затримано двох жителів м.Чернівгів, які в протизаконний спосіб, за допомогою остей виловлювали рибу. Перший виловив 6 кг. риби: щука – 2 шт, лящ -  8 шт, плоскирка – 6 шт., завдавши збитків на 2244 грн. Другий виловив 7 кг. риби: щука – 1 шт., лин – 1 шт., лящ – 9 шт., плоскирка -  7 шт., завдавши збитків на 2227 грн.

Цього ж дня, на цьому ж озері, затримано місцевого жителя, який також за допомогою остей встиг виловити 2 плоскирки, завдавши збитків на 68 грн.

В Ріпкинському районі, на озері біля селища Замглай затримано місцевого жителя, який за допомогою сітки поріжевої  виловив 2 карася сріблястих та 1 плітку, завдавши збитків на 136 грн.

Чернігівський рибоохоронний патруль закликає громадян не порушувати правил рибальства.

Нагадуємо, що в зимовий період любительський лов риби дозволяється зимовими вудками з блешнею вертикального блесніння з гачком не більше № 10, мормишкою, наживною і живцевою снастями із загальною кількістю гачків на водоймах загального користування, а також  тих, що закріплені за громадськими  об'єднаннями  -  не  більше  п'яти  на рибалку; на водоймах, де впроваджене платне рибальство -  не більше десяти на рибалку. Крім того, за одну добу особі дозволяється виловити на водоймах загального користування не більше 3 кг риби, на водоймах, де впроваджене платне рибальство – не більше 5 кг, за винятком випадків, коли вага однієї рибини перевищує встановлену норму вилову.

Пам’ятайте, що з 1 листопада до початку весняно-літньої заборони заборонено ловити рибу  на зимувальних ямах.

В Чернігівському рибоохоронному патрулі функціонує цілодобова телефонна «гаряча» лінія:  0991121344 та (0462) 937557. У разі виявлення фактів браконьєрства або задухи риби, прохання оперативно повідомляти за вищевказаними номерами.

Також, звертаємось до рибалок – любителів, громадських об’єднань, користувачів ВБР та небайдужих громадян з проханням провести заходи щодо попередження явищ задухи риби. Найпростіший і доступний спосіб це прорубування та облаштування лунок для доступу кисню до водойми.

Джерело: сайт Чернігівського рибоохоронного патруля.

Комментировать
Комментировать
Надоела реклама?
Поддержите DIRTY — активируйте Ваш золотой аккаунт!