Протягом тижня викрито 39 порушень зі збитками 26 тис.грн


У період з 16 по 23 травня 2019 року інспектори Чернігівського рибоохоронного патруля зафіксували 39 порушень правил рибальства. Так, було складено 9 протоколів за ч. 4 ст. 85 КУпАП (рибальство із застосуванням заборонених знарядь лову), 23 - за ч. 3 ст. 85 КУпАП (порушення правил рибальства) та два - за ст. 88 - 1 КУпАП (порушення порядку придбання, збуту водних біоресурсів). Крім цього, складено п’ять актів виявлення безхазяйного майна, згідно яких з водойм вилучено 40 кг риби та 41 од. сіток.

 «Всього у порушників вилучено 84 кг водних біоресурсів та 65 од. заборонених знарядь лову. Накладено штрафів на суму 2 270 грн. Збитки, завдані рибним запасам, склали 26 042 грн», - зазначив заступник начальника відділу охорони водних біоресурсів Чернігівського рибоохоронного патруля Ігор Токарський.

Для прикладу, 17 травня державними інспекторами під час рибоохоронного рейду водоймами Менського району виявлено місцевого жителя із забороненими знаряддями лову. Чоловік за допомогою 2 од. сіток виловив 3 кг риби: карась сріблястий - 22 шт. та лин - 9 шт. Збитки склали 1 445 грн. Інцидент стався на озері поблизу с. Остапівка.

Раніше патрулем повідомлялось про викриття на цьому ж озері кримінального правопорушення зі збитками у 17 314 грн. А саме, 21 травня затримано двох мешканців м. Борзна, які за допомогою 10 од. сіток виловили 23 кг риби: лин - 14 шт., карась золотий (червонокнижний) - 40 шт., карась сріблястий - 144 шт.

18 травня на ставку поблизу с. Патюти Козелецького району виявлено місцевого жителя, який за допомогою сітки «ятір» спіймав 3 кг риби: щука - 1 шт., лин - 6 шт., карась сріблястий - 2 шт. Збитки, завдані рибному господарству, становлять  1 088 грн.

На всіх винних осіб складено адміністративні протоколи за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Матеріали справ направлені до районних судів області для притягнення порушників до відповідальності. Незаконно добуті водні біоресурси та заборонені знаряддя лову вилучені.

Крім того, під час перевірки законності реалізації водних біоресурсів на ринку в смт Ріпки викрито місцевого мешканця, який продавав 7 кг живої риби (карасі сріблясті). Документів, які б підтверджували законність придбання водних біоресурсів та сертифіката якості у чоловіка не було. На громадянина складено протокол за ст. 88 - 1 КУпАП. Санкція статті передбачає накладення штрафу від 540 до 1 700 грн. Матеріали справи передано до Ріпкинського районного суду.

Закликаємо громадян бути відповідальними та дотримуватись правил рибальства. Якщо ви помітили порушення - прохання оперативно повідомляти на телефони «гарячої лінії» Чернігівського рибоохоронного патруля:  (099) 112-13-44 та (0462) 93-75-57.

Довідкова інформація:

Нерестова заборона на вилов водних біоресурсів триває:

- до 31 травня (включно) - на р. Дніпро від м. Лоїв до с. Нижні Жари Республіки Білорусь, р. Сож від населеного пункту Яриловицький Скиток до гирла річки;

-  до 29 червня (включно) - у новостворених водних об’єктах, а також в придатковій системі річок та інших водних об’єктах.

- до 15 червня (включно)  - заборонений вилов раків на водоймах підконтрольних управлінню.

Джерело: сайт Чернігівського рибоохоронного патруля.

Комментировать
Комментировать
Надоела реклама?
Поддержите DIRTY — активируйте Ваш золотой аккаунт!