За два дні у порушників вилучено 92 кг риби зі збитками 18,4 тис. грн.


23 травня 2019 року на оз. «Дубки», біля с. Бирине Новгород – Сіверського району виявлено чоловіка, який рибалив за допомогою заборонених знарядь лову. Правопорушником виявився житель м. Новгород – Сіверський. У нього вилучено 2 сітки та 4 кг риби:  плоскирка - 18 шт., плітка - 12 шт. та щука - 1 шт. Збитки по даному факту складають 1 972 грн.

24 травня зафіксовано чотири грубих порушення із значними збитками.

У Козелецькому районі на озері поблизу с. Соколівка викрито двох жителів с. Рудня Броварського району Київської області. Правопорушники за допомогою 3 од. сіток виловили 10 кг риби: лин – 19 шт., карась сріблястий – 24 шт. та щука – 1 шт. Збитки склали 3 009 грн.

На озері поблизу с. Білики Козелецького району виявлено двох жителів м. Київ. Чоловіки за допомогою 2 од. сіток спіймали 6 кг риби: карась сріблястий - 9 шт. та лин - 4 шт. Завдано збитків на суму 629 грн.

На р. Десна, поблизу с. Моровськ Козелецького викрито місцевого жителя з сіткою «ковбеха» і 9 кг риби: лин - 11 шт., карась сріблястий – 5 шт. та щука – 1 шт. Збитки склали – 1 734 грн.

На винних осіб складені адміністративні протоколи за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Матеріали  направлені до районних судів області для притягнення порушників до відповідальності. Незаконно добуті водні біоресурси та заборонені знаряддя лову вилучені.

У Ріпкинському районі, в ході спільного рибоохоронного рейду державними інспекторами Чернігівського рибоохоронного патруля, разом з працівниками Нацполіції та прикордонного загону, зафіксовано кримінальне правопорушення зі збитками у розмірі 11 067 грн.

А саме, на р.  Дніпро два мешканця м. Чернігів на гумовому човні з підвісним двигуном за допомогою 6 од. сіток виловлювали рибу. Правопорушниками під час нерестової заборони в протизаконний спосіб виловлено 63 кг риби: окунь – 20 шт., плітка – 2 шт., карась сріблястий – 19 шт., плоскирка – 25 шт., лин – 28 шт., синець – 24 шт., в’язь – 5 шт., щука – 4 шт., чехоня – 2 шт., судак – 1 шт., краснопірка – 5 шт., лящ – 2 шт. та білизна – 2 шт.

За даним фактом інформація внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань, відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 249 Кримінального кодексу України.

У браконьєрів нацполіцією вилучено рибу, заборонені знаряддя лову, човен та автомобіль.

Закликаємо громадян бути відповідальними та дотримуватись правил рибальства. Якщо ви помітили порушення - прохання оперативно повідомляти на телефони «гарячої лінії» Чернігівського рибоохоронного патруля:  (099) 112-13-44 та (0462) 93-75-57.

Довідкова інформація:

Нерестова заборона на вилов водних біоресурсів триває:

- до 31 травня (включно) - на р. Дніпро від м. Лоїв до с. Нижні Жари Республіки Білорусь, р. Сож від населеного пункту Яриловицький Скиток до гирла річки;

-  до 29 червня (включно) - у новостворених водних об’єктах, а також в придатковій системі річок та інших водних об’єктах.

- до 15 червня (включно)  - заборонений вилов раків на водоймах підконтрольних управлінню.

Джерело: сайт Чернігівського рибоохоронного патруля

 

Комментировать
Комментировать
Надоела реклама?
Поддержите DIRTY — активируйте Ваш золотой аккаунт!