На Чернігівщині обговорили проблемні питання у сфері аквакультури та запровадження системи НАССР


14 серпня 2019 року відбулась нарада з питань безпечності харчових продуктів і проблемних питань діяльності у сфері аквакультури.

На заході були присутні начальник Управління Державного агентства рибного господарства у Чернігівській області Микола Каленюк і спеціалісти відділу іхтіології та регулювання рибальства, представники Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації, Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області, рибодобувних організацій та суб’єктів аквакультури.

Начальник відділу державного контролю Управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області Руслан Сіробаба розповів про важливість впровадження системи безпечності харчових продуктів. У зв’язку зі змінами у Законі України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» з 20 вересня 2019 року всі оператори ринку харчових продуктів мають впровадити систему НАССР.

Про вимоги законодавства щодо оформлення оренди водних об’єктів повідомила присутнім заступник начальника управління врегулювання земельних відносин – начальник відділу контролю за додержанням орендних умов земель та водних об’єктів державної власності Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Олена Ісаєнко.

Начальник відділу іхтіології та регулювання рибальства Чернігівського рибоохоронного патруля Валерій Маслак наголосив суб’єктам аквакультури на необхідності надання звітності за формою 1А - риба (річна) «Виробництво продукції аквакультури за 20__р.» та на виконанні норм зон аквакультури та зональної рибопродуктивності по регіонах України.

Головний спеціаліст цього ж відділу Валентина Бойправ провела із суб’єктами господарювання практичне навчання щодо заповнення даної форми звітності.

В ході засідання було також заслухано представників рибодобувних організацій і суб’єктів аквакультури та обговорено низку робочих питань.

За результатами наради було вирішено:

1. У договорах оренди про надання у користування водних об’єктів (їх частин) з метою риборозведення, відповідно до наказу Мінагрополітики від 30.01.2013 № 4, вносити пункт дотримання орендарем норм зон аквакультури та зональної рибопродуктивності по регіонах України.

2. Інформацію про укладання нових чи переоформлення діючих договорів оренди водних об’єктів постійно надавати Управлінню Державного агентства рибного господарства України у Чернігівській області.

3. Щороку до 1 березня подавати до Державного агентства рибного господарства України інформацію про стан дотримання норм зон аквакультури та зональної рибопродуктивності, підготовлену спільно Департаментом агропромислового розвитку ОДА з Управлінням Державного агентства рибного господарства у Чернігівській області.

3. Чернігівському рибоохоронному патрулю у разі необхідності надавати допомогу суб’єктам господарювання при заповненні звіту за формою 1А-риба (річна) «Виробництво продукції аквакультури за 20__р.».

4. Щорічно доводити до відома обласної державної адміністрації, органів місцевого самоврядування (орендодавців) про невиконання суб’єктами аквакультури норм чинного законодавства або укладених договорів оренди.    У разі ненадання суб’єктами аквакультури звіту за формою 1А-риба (річна) чи інших систематичних порушень, ініціювати припинення договорів оренди з ними.

 

Джерело: сайт Чернігівського рибоохоронного патруля.

Комментировать
Комментировать
Надоела реклама?
Поддержите DIRTY — активируйте Ваш золотой аккаунт!