Чернігівський рибоохоронний патруль підбив підсумки роботи у серпні поточного року


30 серпня 2019 року відбулась нарада державних інспекторів Чернігівського рибоохоронного патруля. На заході було розглянуто проведену роботу за серпень поточного року.

«У серпні патрулем викрито 110 порушень правил рибальства, одне з яких порушення із ознаками кримінального злочину. У порушників вилучено 209 кг незаконно добутої риби та 179 од. заборонених знарядь лову», - зазначив начальник Управління Микола Каленюк.

Головний спеціаліст відділу іхтіології та регулювання рибальства Валентина Бойправ відзвітувала про проведену роботу інспекторів та іхтіологів Управління, щодо контролю користувачів, які здійснюють промисловий вилов водних біоресурсів.

Завідувач сектору роботи з персоналом Леся Маслак наголосила на обов’язковості та безперервності професійного розвитку держслужбовців.Відповідно до Закону України «Про державну службу» підвищення рівня професійної компетентності державних службовців проводиться постійно протягом всього строку проходження служби, а підвищення кваліфікації - не рідше одного разу на три роки.

Професійне навчання може здійснюватися шляхом самоосвіти у формі участі у конференціях, науково - практичних конференціях, фахових семінарах, тренінгах, майстер - класах, курсах з оволодіння практичними навичками тощо. Запропонувала держслужбовцям зареєструватися на платформі масових відкритих онлайн - курсів Prometheus.org.ua, вибрати курс відповідно до своїх сформованих індивідуальних програм підвищення рівня професійної компетентності і пройти навчання.

Крім того, на нараді обговорили проведення рибоохоронних рейдів, правила використання вогнепальної зброї, боєприпасів та спеціальних засобів під час виконання інспекторами посадових обов’язків  та дотримання техніки безпеки.

Керівник патруля наголосив на важливості залучення громадськості до рибоохоронної роботи. Адже, враховуючи невеликий штат державних інспекторів (15 чол.) та величину території області, власними силами патрульні не можуть забезпечити стовідсотковий контроль за збереженням водних біоресурсів краю.

Тому, Чернігівський рибоохоронний патруль сподівається на плідну співпрацю зі свідомими громадянами. Якщо Ви стали очевидцями порушення правил рибальства, прохання невідкладно телефонувати на номери гарячої лінії Чернігівського рибоохоронного патруля: (099) 112-13-44 та (0462) 93-75-57 (цілодобово).

Джерело: сайт Чернігівського рибоохоронного патруля.

 

Комментировать
Комментировать
Надоела реклама?
Поддержите DIRTY — активируйте Ваш золотой аккаунт!