Чернігівським рибоохоронним патрулем знищено 1,7 км сіток


угого вересня Чернігівським рибоохоронним патрулем проведено знищення  чергової партії заборонених знарядь лову у кількості 119 од. Їх загальна довжина становила 1 725 метрів.

Механічним шляхом знищено: 79 од. - сіток зяберних (одностінних), 34 од. - сіток поріжних, 3 од. - сіток «ятір» та 3 од. сіток «павук».

Утилізовані заборонені знаряддя лову, щодо яких судом було прийнято рішення про вилучення та знищення, а також ті, які рибоохоронними патрульними було вилучено за актами безхазяйного майна.

На заході, крім членів комісії Чернігівського рибоохоронного патруля, були присутні представники Головного управління Державної фіскальної служби у Чернігівській області та фінансового управління Чернігівської міської ради.

Нагадуємо, що за використання заборонених знарядь лову (сіток без дозволу на промисел, електроструму, вогнепальної зброї тощо) передбачена адміністративна відповідальність за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Дана стаття передбачає накладення штрафу у розмірі від 340 грн до 680 грн з конфіскацією знарядь і засобів вчинення правопорушення та незаконно добутих водних живих ресурсів;

За незаконне зайняття рибним промислом, що завдало істотну шкоду передбачена кримінальна відповідальність відповідно до ст. 249 ККУ.

Докладніше про відповідальність за порушення правил рибальства можна прочитати за посиланням.

Чернігівський рибоохоронний патруль закликає громадян не порушувати правила рибальства. Про всі відомі факти браконьєрства, незаконного продажу водних біоресурсів та знарядь лову необхідно повідомляти за телефонами «гарячої лінії» відомства: (099) 112-13-44 та (0462) 93-75-57 (цілодобово).

Довідкова інформація:

З початку 2019 року Чернігівським рибоохоронним патрулем знищено 819 од. заборонених знарядь лову, в т.ч.: сіток зяберних (одностінних) – 514 од., сіток поріжних – 197 од., сіток «ятір» - 77 од., сіток «павук» - 5 од., сіток «бредень» - 1 од,  остей – 21 од. та підвісок – 4 од.

 Джерело: сайт Чернігівського рибоохоронного патруля

 

 

 

Комментировать
Комментировать
Надоела реклама?
Поддержите DIRTY — активируйте Ваш золотой аккаунт!