Чернігівський рибоохоронний патруль взяв участь в еко - івенті - День Десни


Восьмого вересня на території Сосницької громади Чернігівщини відбулось масштабне екологічне свято - День Десни.

Даний захід відзначається другий рік поспіль восьмого вересня. У цьому році свято було присвячене 125 - річчю від дня народження українського письменника, кінорежисера, кінодраматурга, художника та класика світового кінематографу Олександра Довженка.

На запрошення Деснянського басейнового управління водних ресурсів Чернігівський рибоохоронний патруль приймав участь у цьому чудовому заході.

На локації «Річка для водних біоресурсів» державні інспектори та іхтіологи патруля представили жителям та гостям Сосниччини інфографіку щодо мінімальних розмірів водних біоресурсів дозволених до вилову, розмірів компенсації за незаконне добування або знищення водних біоресурсів, відповідальності за правила рибальства тощо.

Але найбільший інтерес у дорослих і малечі визвала експозиція заборонених знарядь лову, які були вилучені державними інспекторами рибоохорони в ході проведення рибоохоронних рейдів.

Всі бажаючі отримали консультації від працівників рибоохорони, щодо дотримання правил рибальства, біологічного різноманіття р. Десна та на згадку - Довідники рибалки.

Сподіваємося, що заходи подібного масштабу та тематики навчать наше майбутнє покоління любити і оберігати природу рідного краю. А нинішнє покоління - задуматися про сьогоднішній стан природних ресурсів та шляхи вирішення екологічних проблем.

Адже проблема країни – це проблема кожної людини. Давайте почнемо з себе, зі своєї родини. Вчимося сортувати сміття, обиратимемо лише безфосфатні миючі засоби, зменшимо використання поліетилену та припинимо бездумно знищувати природні біоресурси!!!

Чернігівський рибоохоронний патруль просить громадян бути відповідальними та дотримуватись правил рибальства. Якщо ви помітили порушення - прохання оперативно повідомляти на телефони «гарячої лінії» Чернігівського рибоохоронного патруля:  (099) 112-13-44 та (0462) 93-75-57 (цілодобово).

 Джерело: сайт Чернігівського рибоохоронного патруля

Комментировать
Комментировать
Надоела реклама?
Поддержите DIRTY — активируйте Ваш золотой аккаунт!