Чернігівським рибоохоронним патрулем знищено майже 2 кілометра сіток


11 жовтня 2019 року Чернігівський рибоохоронний патруль провів утилізацію заборонених знарядь лову. На території Чернігівської рибоохоронної дільниці знищено 100 од. сіток загальною довжиною 1 944 м, у тому числі: сіток зяберних (одностінних) - 57 од., сіток поріжних – 34 од, сіток «ятір» - 8 од. та сітку «рамка» - 1 од.

«Сітки знищено шляхом механічного пошкодження. До рішення судів вилучені у правопорушників заборонені знаряддя лову зберігаються на складі Управління, як доказова база. На сьогодні є всі рішення суду, що дозволяють утилізувати дане майно. Процес утилізації відбувається під контролем членів комісії до складу якої входять представники рибоохоронного патруля, державної податкової служби та фінансового управління Чернігівської міської ради», – повідомив начальник Управління Держрибагентства у Чернігівській області Микола Каленюк.

З початку 2019 року Чернігівським рибоохоронним патрулем знищено 920 од. заборонених знарядь лову, в т.ч.: сіток зяберних (одностінних) – 571 од., сіток поріжних – 231 од., сіток «ятір» - 85 од., сіток «павук» - 5 од., сіток «бредень» - 2 од, сітка «рамка» - 1 од., остей – 21 од. та підвісок – 4 од.

Чернігівський рибоохоронний патруль закликає громадян бути відповідальними та дотримуватись природоохоронного законодавства. Якщо ви помітили порушення – прохання терміново повідомляти за номером телефону «гарячої лінії» Управління: (099) 112-13-44 та (0462) 93-75-57.

Довідкова інформація:

За використання заборонених знарядь лову (сіток без дозволу на промисел, електроструму, вогнепальної зброї тощо) передбачена адміністративна відповідальність за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Дана стаття передбачає накладення штрафу у розмірі від 340 грн до 680 грн з конфіскацією знарядь і засобів вчинення правопорушення та незаконно добутих водних живих ресурсів;

За незаконне зайняття рибним промислом, що завдало істотну шкоду передбачена кримінальна відповідальність відповідно до ст. 249 ККУ.

Докладніше про відповідальність за порушення Правил рибальства можна прочитати за посиланням.

Джерело: сайт Чернігівського рибоохоронного патруля.

Комментировать
Комментировать
Надоела реклама?
Поддержите DIRTY — активируйте Ваш золотой аккаунт!