Чернігівським рибоохоронним патрулем знищено понад 1,7 км сіток


Восьмого листопада 2019 року  рибоохоронним патрулем Чернігівщини у черговий раз здійснено утилізацію заборонених знарядь лову у кількості 87 од.

Механічним шляхом знищено 1 674 м сіток, в тому числі: 62 од. - сіток зяберних (одностінних), 12 од. - сіток поріжних, 12 од. - сіток «ятір» та 1 од. остей.

 

На заході, крім працівників Чернігівського рибоохоронного патруля, були присутні інші члени комісії: представники державної податкової служби та фінансового управління Чернігівської міської ради.

Нагадуємо, що відповідно до Правил любительського і спортивного рибальства забороняється:

- вилов водних біоресурсів із застосуванням вибухових і отруйних речовин, електроструму, колючих  знарядь  лову,  вогнепальної та пневматичної  зброї (за винятком гарпунних рушниць для підводного полювання), промислових та інших знарядь лову, виготовлених із сіткоснастевих чи інших матеріалів усіх  видів  і найменувань;

- застосування без дозволу органів рибоохорони нових знарядь та способів лову, які не передбачені Правилами рибальства;

- перебування на водоймі або поблизу неї з вибуховими та отруйними речовинами, а також зі знаряддями лову, застосування яких у даний час і в цьому місці заборонено, а також зберігати заборонені знаряддя лову на водоймах або поблизу них;

- продаж фізичними та юридичними особами, які не мають на це дозволу, сіткових матеріалів, знарядь лову і пристосувань до них, застосування яких заборонено правилами рибальства;

- вилучення із води знарядь лову, які належать іншим особам, та об'єктів лову, які є в цих знаряддях.

За використання заборонених знарядь лову (сіток без дозволу на промисел, електроструму, вогнепальної зброї тощо) передбачена адміністративна відповідальність за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Дана стаття передбачає накладення штрафу у розмірі від 340 грн до 680 грн з конфіскацією знарядь і засобів вчинення правопорушення та незаконно добутих водних живих ресурсів;

За незаконне зайняття рибним промислом, що завдало істотну шкоду передбачена кримінальна відповідальність відповідно до ст. 249 ККУ.

Докладніше про відповідальність за порушення Правил рибальства можна прочитати за посиланням.

Довідкова інформація:

З початку 2019 року Чернігівським рибоохоронним патрулем знищено 1 007 од. заборонених знарядь лову, в т.ч.: сіток зяберних (одностінних) – 633 од., сіток поріжних – 243 од., сіток «ятір» - 97 од., сіток «павук» - 5 од., сіток «бредень» - 2 од, сітка «рамка» - 1 од., остей – 22 од. та підвісок – 4 од.

Чернігівський рибоохоронний патруль закликає громадян бути відповідальними та дотримуватись природоохоронного законодавства. Якщо ви помітили порушення – прохання терміново повідомляти за номером телефону «гарячої лінії» Управління: (099) 112-13-44 та (0462) 93-75-57 (цілодобово).

Джерело: сайт Чернігівського рибоохоронного патруля.

Комментировать
Комментировать
Надоела реклама?
Поддержите DIRTY — активируйте Ваш золотой аккаунт!