Чернігівським рибоохоронним патрулем протягом тижня викрито 22 порушення Правил рибальства


За період з 28 листопада по 5 грудня 2019 року Чернігівським рибоохоронним патрулем зафіксовано 22 порушення Правил рибальства. Так, складено сім протоколів за ч. 4 ст. 85 КУпАП (рибальство із застосуванням заборонених знарядь лову), 11 - за ч. 3 ст. 85 КУпАП (порушення правил рибальства) та два – за ст. 88 – 1 КУпАП (порушення порядку придбання, збуту водних біоресурсів).

Крім цього, складено два акти виявлення безхазяйного майна, згідно яких з водойм вилучено 13 кг риби та 13 од. сіток.

Всього у порушників вилучено 30 кг незаконно добутих водних біоресурсів та 19 од. заборонених знарядь лову (сітки). Нараховано штрафів на загальну суму 1 020 грн. Збитки, завдані рибному господарству, склали 6 689,5 грн.

Для прикладу, п’ятого грудня в ході проведення рибоохоронного рейду на водоймах Ріпкинського району на озері в урочищі «Замглай», поблизу с. Вишневе викрито двох грубих правопорушників. Жителі с. Замглай за допомогою 2 од. сіток зяберних (одностінних) виловили на двох 3 екз. карася сріблястого та 3 екз. плітки. Завдано збитків у розмірі 306 грн. На осіб складені адмінпротоколи за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Заборонені знаряддя лову та незаконно добуту рибу вилучено.

Того саме дня на озері біля с. Серединка Чернігівського району державні інспектори натрапили на браконьєрську сітку до якої потрапило понад 2 кг риби. Власників забороненого знаряддя лову встановити не вдалось. Складено акт безгосподарського майна. Сітку та рибу вилучено та передано на склад Управління для подальшої утилізації.

Чернігівський рибоохоронний патруль нагадує, що з 1 листопада діє заборона на лов риби на зимувальних ямах.

З початку заборони державними інспекторами виявлено понад 40 правопорушників, які знехтували даною забороною. На них складено адміністративні протоколи за ч. 3 ст.  85 КУпАП. Нараховано штрафів на суму понад 4 тис. грн.

Від того, як перезимує риба залежать і майбутні улови. Тож, збережемо разом рибні запаси наших водойм!

Якщо ви стали свідком порушення Правил рибальства чи збуту водних біоресурсів прохання оперативно повідомляти на «гарячу лінію» патруля (099) 112-13-44 та (0462) 93-75-57 (цілодобово).

Джерело: сайт Чернігівського рибоохоронного патруля.

Комментировать
Комментировать
Надоела реклама?
Поддержите DIRTY — активируйте Ваш золотой аккаунт!