Чернігівський рибоохоронний патруль в рамках Тижня права зустрівся зі студентами Остерського коледжу


13 грудня 2019 року головним державним інспектором Чернігівського рибоохоронного патруля Петром Курачем була проведена зустріч із студентами та викладачами Остерського коледжу будівництва та дизайну.

Слухачів цікавили питання реформування органів рибоохорони та розвиток вітчизняної рибогосподарської галузі.

Державний інспектор прозвітував про проведену роботу за 11 місяців 2019 року на території Козелецького району. Зокрема зазначив, про протягом вказаного періоду було виявлено 172 факти порушення Правил рибальства, в тому числі 88 грубих порушень із застосуванням заборонених знарядь лову. У браконьєрів вилучено 284 кг незаконно добутої риби та 193 од. заборонених знарядь лову. Збитки, завдані рибному господарству України, склали 68 тис. грн.

Студентів цікавили питання змін в рибоохоронному законодавстві, адже як вони слушно відмітили, на сьогодні незначні розміри штрафів за порушення природоохоронного законодавства не стимулюють громадян бути законослухняними та дотримуватись норм законодавства.

У свою чергу Петро Курач наголосив, що стимулом до формування екологічної свідомості населення повинні бути не тільки фінансові санкції, а й моральні принципи людини, які необхідно формувати з раннього віку дитини, як батькам так і державі в цілому.

Діалог пройшов конструктивно та цікаво. Студенти виявили бажання на громадських засадах допомагати органам рибоохорони охороняти рибні запаси рідного краю.

Джерело: сайт Чернігівського рибоохоронного патруля

 

Комментировать
Комментировать
Надоела реклама?
Поддержите DIRTY — активируйте Ваш золотой аккаунт!