Чернігівським рибоохоронним патрулем протягом тижня викрито 19 порушень Правил рибальства


За період з 12 по 19 грудня 2019 року Чернігівським рибоохоронним патрулем зафіксовано 19 порушень Правил рибальства. Так, складено 15 протоколів за ч. 3 ст.  85 КУпАП (порушення правил рибальства) та два – за ст. 88 - 1 КУпАП (порушення порядку придбання, збуту водних біоресурсів).

Крім цього, складено два акти виявлення безхазяйного майна, згідно з якими з водойм вилучено 13 кг риби та 10 од. сіток.

Всього у порушників вилучено 34 кг незаконно добутих водних біоресурсів та 11 од. заборонених знарядь лову (сітки). Нараховано штрафів на загальну суму 980 грн.

Для прикладу, 15 грудня під час проведення рибоохоронного рейду на водоймах Новгород – Сіверського району на озері поблизу с. Каменська Слобода державні інспектори натрапили на розставлені заборонені знаряддя лову. З водойми вилучено 6 од. сіток у які потрапило 6 кг риби: 17 екз. плоскирки, 14 екз. плітки та 3 екз. щуки. Власників заборонених знарядь лову встановити не вдалось. Складено акт вилучення безгосподарського майна. Сітки та рибу вилучено та передано на склад Управління для подальшої утилізації.

18 грудня на р. Остер, біля с. Данівка Козелецького районі виявлено мешканця м. Київ, який рибалив за допомогою сітки зяберної (одностінної). В протизаконний спосіб правопорушник встиг виловити 1 екз. щуки, завдавши збитків у розмірі 340 грн. На особу складено адмінпротокол за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Сітку та незаконно добуту рибу вилучено.

Чернігівський рибоохоронний патруль нагадує, що з 1 листопада діє заборона на лов риби на зимувальних ямах.

З початку заборони державними інспекторами виявлено понад 70 правопорушників, які знехтували даною забороною. На них складено адміністративні протоколи за ч. 3 ст.  85 КУпАП. Нараховано штрафів на суму 5 680 грн.

Якщо ви стали свідком порушення Правил рибальства чи збуту водних біоресурсів прохання оперативно повідомляти на «гарячу лінію» патруля (099) 112-13-44 та (0462) 93-75-57 (цілодобово).

Джерело: сайт Чернігівського рибоохоронного патруля.

 

Комментировать
Комментировать
Надоела реклама?
Поддержите DIRTY — активируйте Ваш золотой аккаунт!