Протягом тижня вилучено понад півтонни незаконно добутої риби


За сім днів з 9 по 16 січня 2020 року Чернігівським рибоохоронним патрулем зафіксовано 22 порушення Правил рибальства. Так, складено три протоколи за ч. 4 ст. 85 КУпАП (рибальство із застосуванням заборонених знарядь лову), 16 - за ч. 3 ст. 85 КУпАП (порушення правил рибальства) та три – за ст. 88 - 1 КУпАП (порушення порядку придбання, збуту водних біоресурсів).

Всього у порушників вилучено 587 кг незаконно добутих водних біоресурсів. Нараховано штрафів на загальну суму 1 210 грн.

Для прикладу, нагадаємо, що 11 січня біля с. Шмаївка Чернігівського району рибоохоронним патрулем разом з прикордонною службою було виявлено нелегального скупника з 438 кг риби.

12 січня під час перевірки законності реалізації водних біоресурсів на ринку в м. Борзна викрито місцевого жителя, який продавав 6 кг живої риби (щука, окунь, плітка, синець, лящ та карась сріблястий).

В обох випадках документів, які б підтверджували законність придбання водних біоресурсів та сертифіката якості державним інспекторам не надано. На громадян складено протоколи за ст. 88 – 1 КУпАП. Матеріали справ направлені до районних судів області для притягнення винних осіб до відповідальності.

Того саме дня в ході рибоохоронного рейду на водоймах Ріпкинського виявлено два грубих порушення Правил рибальства. На р Дніпро, поблизу с. Миси викрито жителя м. Чернігів, який виловлював рибу забороненими знаряддями лову – драчами. У громадянина вилучено 1 екз. ляща та заборонені знаряддя лову. Завдано збитків у розмірі 170 грн. При таки х же обставинах на озері біля с. Кукари виявлено жителя с. Ріпки. Рибпатрульні нагодились вчасно браконьєр не встиг завдати непоправної шкоди рибним запасам.

На порушників складено адміністративні протокол за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Матеріали справ передані до Ріпкинського районного суду.

В Управлінні Держрибагентства у Чернігівській області цілодобово функціонує телефонна «гаряча лінія» (099) 112-13-44 та (0462) 93-75-57. Про порушення Правил рибальства, придбання чи збуту водних біоресурсів прохання оперативно повідомляти за вказаними номерами телефону.

Довідкова інформація

Драч - це саморобне браконьєрське знаряддя лову риби, що складається із спаяних або зварених разом декількох великих гачків. Багріння драчами – дуже небезпечний вид лову.

Взимку риба збирається в ямах водних об’єктів великими косяками, скупчується там у кілька ярусів. У цей час вона млява, впадає у сплячку. Більша частина риби, що попалася на драч, зривається і потім все одно помирає від отриманих ран. За статистикою, лише 10% забагреної риби дістається браконьєрові, решта від отриманих травм гине. Дохла риба гниє, розкладається та може призвести до нестачі кисню у воді і як наслідок до задухи іншої риби.

Джерело: сайт Чернігівського рибоохоронного патруля.

 

Комментировать
Комментировать
Надоела реклама?
Поддержите DIRTY — активируйте Ваш золотой аккаунт!