Чернігівський рибоохоронний патруль провів чергове заняття для студентів


30 січня 2019 року головний державний інспектор Чернігівського рибоохоронного патруля Петро Курач зустрівся із студентами та викладачами Козелецького технікуму ветеринарної медицини.

Під час лекції слухачі дізнались як ловити рибу та раків у законний спосіб, зокрема про Правила любительського і спортивного рибальства, відповідальність за їх порушення.

Державний інспектор розповів про нелегку роботу рибоохоронців, привів безліч цікавих і повчальних прикладів, які траплялися під час проведення рибоохоронних заходів.

Молоді наголошено на важливості в житті водних біоресурсів нерестового періоду і відповідальності людини за збереження і відтворення мешканців водойм.

Присутні дізнались про дозволені і заборонені знаряддя лову та розміри штрафів, що накладаються на порушників рибоохоронного законодавства.

Деякі студенти ділились своїми історіями з риболовлі та запитували у патрульного поради як діяти в тій чи іншій ситуації.

Зважаючи на погіршення погодних умов інспектор наголосив на правилах зимової риболовлі, дотриманні правил безпеки перебування на льоду. Крім того нагадав, що з 1 листопада на водоймах області діє заборона лову риби на зимувальних ямах, якої необхідно дотримуватись щоб не отримати  штраф.

Метою заходу стало ознайомлення молоді з інформацією, яка потрібна для того, щоб у подальшому не порушувати законів.

Адже всім відомо, що незнання законів не звільняє від відповідальності.

Колектив технікуму щиро дякував патрулю за змістовну інформацію та запрошував і в подальшому для проведення подібних просвітницьких заходів.

Джерело: сайт Чернігівського рибоохоронного патруля.

Комментировать
Комментировать
Надоела реклама?
Поддержите DIRTY — активируйте Ваш золотой аккаунт!