З початку місяця Чернігівським рибоохоронним патрулем викрито 20 порушень Правил рибальства


З 1 по 6 лютого 2020 року Чернігівським рибоохоронним патрулем зафіксовано 20 порушень Правил рибальства. Так, складено три протоколи за ч. 4 ст. 85 КУпАП (рибальство із застосуванням заборонених знарядь лову), 14 - за ч. 3 ст. 85 КУпАП (порушення правил рибальства) та один – за ст. 88 - 1 КУпАП (порушення порядку придбання, збуту водних біоресурсів).

Крім цього, складено два акти виявлення безхазяйного майна, згідно яких з водойм вилучено 13 кг водних біоресурсів та 14 од. заборонених знарядь лову.

Всього у порушників вилучено 16 кг незаконно добутих водних біоресурсів та 22 од. заборонених знарядь лову (сітки). Нараховано штрафів на загальну суму 1 500 грн. Збитки, завдані рибному господарству, склали 986 грн.

Для прикладу, третього лютого під час перевірки законності реалізації водних біоресурсів у м. Прилуки було виявлено місцевого жителя, який торгував живою рибою (карась сріблястий), загальною вагою 3 кг, в несанкціонованому місці продажу – з тротуару на вулиці Вокзальній. Документів, які б підтверджували законність придбання водних біоресурсів та сертифіката якості у громадянина не було. На особу складено протокол за ст. 88 – 1 КУпАП. Санкція статті передбачає накладення штрафу від 540 до 1 700 грн. Матеріали справи передано до Прилуцького міськрайоного суду.

Четвертого лютого на озері біля с. Салтикова Дівиця Куликівського району  викрито місцевого жителя, який за допомогою сітки виловив 2 екз. ляща, загальною вагою 1 кг. Збитки склали 340 грн. На порушника складено адміністративний протокол за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Матеріали справи направлено до Куликівського районного суду. Рибу і заборонене знаряддя лову вилучено.

Нагадуємо, що в Управлінні Держрибагентства у Чернігівській області цілодобово функціонує телефонна «гаряча лінія» (099) 112-13-44 та (0462) 93-75-57. Про порушення Правил рибальства, придбання чи збуту водних біоресурсів прохання оперативно повідомляти за вказаними номерами телефону.

Джерело: сайт Чернігівського рибоохоронного патруля

Комментировать
Комментировать
Надоела реклама?
Поддержите DIRTY — активируйте Ваш золотой аккаунт!