Чернігівським рибоохоронним патрулем протягом тижня виявлено 23 порушення Правил рибальства


Протягом тижня з 13 по 21 лютого 2020 року Чернігівським рибоохоронним патрулем зафіксовано 23 порушення Правил рибальства. Так, складено чотири протоколи за ч. 4 ст. 85 КУпАП (рибальство із застосуванням заборонених знарядь лову), 14 - за ч. 3 ст. 85 КУпАП (порушення правил рибальства), три – за ст. 88 - 1 КУпАП (порушення порядку придбання, збуту водних біоресурсів) та один – за ст. 85 - 1 КУпАП (продаж заборонених знарядь лову).

Всього у порушників вилучено 45 кг незаконно добутих водних біоресурсів та 25 од. заборонених знарядь лову. Нараховано штрафів на загальну суму 950 грн. Збитки, завдані рибному господарству, склали 3 536 грн.

Для прикладу, 13 лютого Чернігівським рибоохоронним патрулем проведено рейд ринками м. Чернігів з метою виявлення незаконного збуту водних біоресурсів та заборонених знарядь лову. На ринку «Центральний» викрито місцевого жителя, який здійснював незаконний продаж заборонених знарядь лову – 5 од. сіток, загальною довжиною 400 метрів. На громадянина складено протокол за ч. 1 ст. 85 – 1 КУпАП. Матеріали справи направлені до Новозаводського районного суду м. Чернігова для притягнення винної особи до відповідальності. Заборонені знаряддя лову вилучені до рішення суду.

19 лютого на р. Остер поблизу с. Данівка Козелецького району виявлено двох місцевих жителів, які ловили рибу забороненим знаряддям лову - остями. В протизаконний спосіб порушники встигли виловити 1 кг. риби: плітка - 5 екз. та по 2 екз. щуки і окуня. Завдано збитків у розмірі 1 119 грн. На громадян складено адміністративні протоколи за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Матеріали справ передані до Козелецького районного суду.

Чернігівський рибоохоронний патруль нагадує, що з 1 листопада 2019 року до початку нерестового періоду встановлена заборона на лов риби на зимувальних ямах. На сьогодні рибпатрульні зафіксували 316 фактів порушення даної заборони. Нараховано штрафів на загальну суму 23 145 грн.

Якщо ви стали свідком порушення Правил рибальства чи збуту водних біоресурсів прохання оперативно повідомляти на «гарячу лінію» рибоохоронного патруля Чернігівщини (099) 112-13-44 та (0462) 93-75-57(цілодобово).

Джерело: сайт Чернігівського рибоохоронного патруля

 

Комментировать
Комментировать
Надоела реклама?
Поддержите DIRTY — активируйте Ваш золотой аккаунт!