Чернігівським рибоохоронним патрулем протягом тижня виявлено 11 порушень Правил рибальства


За сім днів з 12 по 19 березня 2020 року Чернігівським рибоохоронним патрулем зафіксовано 11 порушень Правил рибальства. Так, складено дев’ять протоколів за ч. 4 ст. 85 КУпАП (рибальство із застосуванням заборонених знарядь лову), з яких один з ознаками кримінального правопорушення та два акти виявлення безхазяйного майна, згідно яких з водойм вилучено 11 кг риби та 13 од. сіток.

Всього у порушників вилучено 31 кг незаконно добутих водних біоресурсів та 23 од. заборонених знарядь лову. Нараховано штрафів на загальну суму 2 720 грн. Збитки, завдані рибному господарству, склали 3 842 грн.

Для прикладу, 14 березня в ході проведення рибоохоронного рейду на водоймах Новгород – Сіверського району Чернігівським рибоохоронним патрулем викрито грубе порушення Правил рибальства.

На озері поблизу с. Лісконоги житель м. Шостка Сумської області, виловлював рибу за допомогою сітки зяберної (одностінної). В протизаконний спосіб браконьєр виловив більше 1 кг риби: плітка – 9 екз., окунь – 4 екз. та щука – 2 екз. Завдано збитків рибному господарству у розмірі 1 513 грн.

Того саме дня в урочищі «Замглай» Ріпкинського району виявлено місцевого мешканця, який за допомогою 2 од. сіток зяберних встиг виловити 5 кг риби: 27 екз. карасів сріблястих. Збитки склали 459 грн

На порушників складено адміністративні протоколи за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Матеріали справ направлено до районних судів області для винесення рішення про притягнення винних осіб до відповідальності. Рибу і заборонені знаряддя лову вилучено.

Якщо ви стали свідком порушення Правил рибальства чи збуту водних біоресурсів прохання оперативно повідомляти на «гарячу лінію» рибоохоронного патруля Чернігівщини (099) 112-13-44 та (0462) 93-75-57(цілодобово).

Джерело: сайт Чернігівського рибоохоронного патруля

 

Комментировать
Комментировать
Надоела реклама?
Поддержите DIRTY — активируйте Ваш золотой аккаунт!