Чернігівським рибоохоронним патрулем протягом тижня викрито 25 порушень Правил рибальства


Протягом тижня з 19 по 26 березня 2020 року Чернігівським рибоохоронним патрулем зафіксовано 25 порушень Правил рибальства. Так, складено 11 протоколів за ч. 4 ст. 85 КУпАП (рибальство із застосуванням заборонених знарядь лову), п’ять - за ч. 3 ст. 85 КУпАП (порушення правил рибальства).

Крім цього, складено дев’ять актів виявлення безхазяйного майна, згідно яких з водойм вилучено 57 кг риби та 53 од. сіток.

«Всього у порушників вилучено майже 70 кг незаконно добутих водних біоресурсів та 69 од. заборонених знарядь лову. Нараховано штрафів на загальну суму 300 грн. Збитки, завдані рибному господарству, склали 7 482 грн.», - зазначив начальник Управління Держрибагентства у Чернігівській області Микола Каленюк.

Для прикладу, 20 березня в ході проведення рибоохоронного рейду на водоймах Ріпкинського району Чернігівським рибоохоронним патрулем викрито грубе порушення Правил рибальства. На озері в урочищі «Замглай» місцевий житель за допомогою 2 од. сіток виловив 5 кг риби: карась сріблястий – 24 екз., щука – 3 екз та по 1 екз. лина та окуня. Збитки, завдані рибному господарству України, склали 1 564 грн

21 березня на р. Дніпро, поблизу с. Виповзів Козелецького району виявлено жителя смт. Десна, який ловив рибу забороненим знаряддям лову. Порушник з човна за допомогою сітки зяберної (одностінної) виловив 4 кг риби: окунь – 17 екз., щука – 4 екз. та краснопірка – 2 екз. Завдано збитків у розмірі 1 785 грн.

На громадян складено адміністративні протоколи за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Матеріали справ направлено до районних судів області для винесення рішення про притягнення винних осіб до відповідальності. Рибу, заборонені знаряддя лову та човен вилучено.

Якщо ви стали свідком порушення Правил рибальства чи збуту водних біоресурсів прохання оперативно повідомляти на «гарячу лінію» рибоохоронного патруля Чернігівщини (099) 112-13-44 та (0462) 93-75-57(цілодобово).

 

Джерело: сайт Чернігівського рибоохоронного патруля

Комментировать
Комментировать
Надоела реклама?
Поддержите DIRTY — активируйте Ваш золотой аккаунт!