Чернігівським рибоохоронним патрулем протягом тижня виявлено 29 порушень Правил рибальства


За тиждень з 30 квітня по 7 травня 2020 року Чернігівським рибоохоронним патрулем зафіксовано 29 порушень Правил рибальства. Так, складено 20 протоколів за ч. 4 ст. 85 КУпАП (рибальство із застосуванням заборонених знарядь лову), з них один на порушення з ознаками кримінального, дев’ять - за ч. 3 ст. 85 КУпАП (порушення правил рибальства).

 «Всього у порушників вилучено 85 кг незаконно добутих водних біоресурсів та 29 од. заборонених знарядь лову. Нараховано штрафів на загальну суму 960 грн. Збитки, завдані рибному господарству, склали 19 210 грн», - зазначив начальник Управління Держрибагентства у Чернігівській області Микола Каленюк.

Для прикладу, другого травня на р. Десна біля с. Максаки Менського району Чернігівським рибоохоронним патрулем було виявлено жителя м. Борзна із забороненими знаряддями лову.

За допомогою 2 од сіток правопорушник виловив 4 кг риби: плоскирка – 3 екз., по 2  екз. судака і ляща та 1 екз. синця. Збитки, завдані рибному господарству України, склали 1 547 грн.

Шостого травня в ході проведення рибоохоронного рейду на водоймах Козелецького району р. Десна біля м. Остер викрито жителя м. Київ, який виловлював рибу за допомогою сітки зяберної (одностінної). До тенет браконьєра потрапило 7 кг риби: плітка – 14 екз., та по 5 екз. ляща і окуня. Завдано збитків у розмірі 2 125 грн.

На порушників складено адміністративні протоколи за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Матеріали справ направлено до районних судів області для винесення рішення про притягнення винних осіб до відповідальності. Рибу і заборонені знаряддя лову вилучено.

Чернігівський рибоохоронний патруль нагадує що 2020 року на водоймах області встановлені наступні терміни нерестової заборони на лов риби:

- з 25 березня до 24 травня (включно) - р. Дніпро від м. Лоїв до с. Нижні Жари, Республіки Білорусь, р. Сож від населеного пункту Яриловицький Скиток до гирла річки;

- з 1 квітня до 9 червня (включно) - у всіх водосховищах;

- з 1 квітня до 20 травня (включно) - у всіх інших річках в кореневих водах;

- з 1 квітня до 29 червня (включно) – у придатковій системі водойм.

З 25 березня до 30 червня (включно) заборонений лов раків у водоймах, що підконтрольні управлінню в період виношування ікри, личинок і першої линьки.

Рибпатрулем розроблена інтерактивна карта місць, відкритих для любительського рибальства однією поплавковою або донною вудкою із одним гачком і спінінгом з берега в межах Чернігівської області, якою можна скористатися за посиланням https://goo.gl/1Dcbns.

Якщо ви стали свідком порушення Правил рибальства чи збуту водних біоресурсів прохання оперативно повідомляти на «гарячу лінію» рибоохоронного патруля Чернігівщини (099) 112-13-44 та (0462) 93-75-57(цілодобово).

 Джерело: сайт Чернігівського рибоохоронного патруля

Комментировать
Комментировать
Надоела реклама?
Поддержите DIRTY — активируйте Ваш золотой аккаунт!