Під час нерестової заборони Чернігівським рибпатрулем викрито браконьєра з 26 кг риби


19 травня 2020 року Чернігівським рибоохоронним патрулем в ході спільного рибоохоронного рейду разом з представниками національної поліції Чернігівщини викрито браконьєра із забороненими знаряддями лову.

На р. Десна, поблизу с. Максаки Менського району житель м. Мена виловлював рибу з човна за допомогою 2 од. сіток.

До тенет браконьєра потрапило 26 кг риби: лящ – 23 екз., плоскирка – 12 екз. та 1 екз. судака. Збитки, завдані рибному господарству України, склали 4 828 грн.

На місце вчинення правопорушення було викликано слідчо - оперативну групу Менського ВП ГУНП в Чернігівській області.

На правопорушника складений протокол за ч. 4 ст. 85 КУпАП, який буде направлений до Менського районного суду для винесення рішення про притягнення винної особи до відповідальності.

Незаконно добуту рибу та заборонені знаряддя лову вилучено.

Нацполіцією відомості про кримінальне правопорушення внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Чернігівський рибоохоронний патруль нагадує, що до 24 травня (включно) діє нерестова заборона на р. Дніпро та р. Сож в межах зони контролю патруля області, до 9 червня (включно) - у всіх водосховищах, до 29 червня (включно) - у придатковій системі водойм (озера, протоки, гирла та ін.). Раків ловити заборонено до 30 червня (включно).

З 21 травня відкривається сезон рибальства на р. Десна та у всіх річках у кореневих водах Чернігівщини.  Виходячи на воду дотримуйтесь Правил рибальства.

Якщо ви стали свідком порушення рибоохоронного законодавства, придбання чи збуту водних біоресурсів або зберігання чи реалізації заборонених знарядь лову прохання оперативно повідомляти на «гарячу лінію» Чернігівського рибоохоронного патруля (099) 112-13-44 та (0462) 93-75-57 (цілодобово).

Джерело: сайт Чернігівського рибоохоронного патруля

Комментировать
Комментировать
Надоела реклама?
Поддержите DIRTY — активируйте Ваш золотой аккаунт!