Чернігівським рибпатрулем протягом тижня виявлено 39 порушень Правил рибальства


За тиждень з 14 по 21 травня 2020 року Чернігівським рибоохоронним патрулем зафіксовано 39 порушень Правил рибальства. Зокрема, викрито 11 грубих порушень за ч. 4 ст. 85 КУпАП (рибальство із застосуванням заборонених знарядь лову), з них одне з ознаками кримінального правопорушення та 27 порушень за ч. 3 ст. 85 КУпАП (порушення правил рибальства).

Крім цього, складено один акт виявлення безхазяйного майна, згідно якого з водойми вилучено 9 кг риби та 12 од. сіток.

«Всього у порушників вилучено 51 кг незаконно добутих водних біоресурсів та 26 од. заборонених знарядь лову. Нараховано штрафів на загальну суму 1 880 грн. Збитки, завдані рибному господарству України, склали 8 953 грн», - зазначив начальник Управління Держрибагентства у Чернігівській області Микола Каленюк.

Для прикладу, 15 травня на озері поблизу с. Піски Чернігівського району рибпатрулем викрито жителя м. Чернігів із забороненим знаряддям лову – сіткою «парашут». В протизаконний спосіб порушник виловив 2 кг риби: 5 екз. щуки та 1 екз. карася сріблястого. Збитки склали 1 717 грн.

19 травня на р. Десна, поблизу с. Максаки Менського району виявлено жителя м. Мена. Браконьєр за допомогою човна та 2 од сіток виловив 26 кг риби: лящ – 23 екз., плоскирка – 12 екз. та 1 екз. судака. Завдано збитків у розмірі 4 828 грн.

На порушників складено адміністративні протоколи за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Матеріали справ направлено до районних судів області для винесення рішення про притягнення винних осіб до відповідальності. Рибу і заборонені знаряддя лову вилучено.

Чернігівський рибоохоронний патруль нагадує що нерестова заборона на лов водних біоресурсів в межах області діє: на р. Дніпро - до 24 травня (включно), на р. Десна та у всіх інших річках в кореневих водах - до 20 травня (включно), у придатковій системі водойм (озера, протоки, гирла та ін.) - до 29 червня (включно). Раків ловити заборонено до 30 червня (включно)

Якщо ви стали свідком порушення Правил рибальства чи збуту водних біоресурсів прохання оперативно повідомляти на «гарячу лінію» рибоохоронного патруля Чернігівщини (099) 112-13-44 та (0462) 93-75-57(цілодобово).

Джерело: сайт Чернігівського рибоохоронного патруля

Комментировать
Комментировать
Надоела реклама?
Поддержите DIRTY — активируйте Ваш золотой аккаунт!