Поява нового рибалки...


 

 

 

   Перші мої знайомства з ловлею риби розпочалися ще з самого дитинства. Не пам'ятаю вже скільки мені було років, 8 чи, можливо, 9,але це вже не головне. Головне те,що захоплення ловити рибу стало моїм хобі.

  У дитинсві я зі своїм братом приїздив у село на літні канікули,де саме й пройшли мої перші враження і захоплення риболовлею. В нашому селі  знаходиться два ставки,в яких водиться тільки карась. Саме з ловлі карася все й розпочалось... Перший раз на риболовлю взяв мене батько, він розповів мені, як і на що ловити,коли клює,коли підсікать... Глибина у ставках невелика,трохи більше, ніж 2 метри. Риби було вдосталь, і коли вона ловилася,то ловилась у великих кількостях. Бувало таке,що навіть на пустий гачок. Ловили ми переважно поплавковими вудочками з ліщиновими вудилищами. Потім пішли в бій бамбукові,які й досі залишилися в хорошому стані,котрими я продовжую ловити,коли приїжджаю в село. Пізніше я підсів на телескопи,а ще пізніше на донки. Риба в нас ловиться переважно невеликих розмірів,але трапляються й чималі екземпляри,хоча буває по-різному. Бувало, за одну риболовлю мені вдавалося впіймать 100 - 150 штук, серед яких більшісь середніх розмірів. Також в ставках пробували розвести коропа та білого амура. Рибу,або спочатку усю виловлювали,деякі навіть мальком,або більшість риби не переживала зиму. Якщо коропа мені ще вдалося половить,то білий амур не попадався. Бувало,що попадались вьюни.)))

  На сьогодняшній день становище ставків дуже скрутне,багато води висохло,глибина в ставках 1 метр,а то й менше.Вони замулились. Риби дуже багато,але через нестачу води вона не росте.((( Вода,яка добавиться після таяння снігу,літом висихає. Ставки почали заростать кропивкою та комишами.((( Тільки в моїй пам'яті вони продовжують жити.

  P.S. Декілька фоток на одному зі ставків з минулого року я виложив в альбомі "КАРАСЬ". ))) 

 

Комментировать
Строго не судите,первая статья.))))
Наверное, многие из нас начинали свои первые шаги в рыбалке именно так - в селе у бабушки на ставках. Сейчас конечно этого уже нет, сейчас неграмотное зарыбление водоёмов и платники, которые тоже не всегда удачные...
Комментировать
Надоела реклама?
Поддержите DIRTY — активируйте Ваш золотой аккаунт!