Озеро Добре


"Як корабль назвеш. так він і попливе",

- казав капітан Врунгель

 

..Саме так я можу сказати про озеро Добре. На Доброму завжди добре .Розташоване в мальовничому куточку Полісся (Україна, Волинська область, Камінь-Каширський район с. Підріччя) 

 Коротка інформація про місце:

Озеро карстового походження у Камінь-Каширському р-ні Волин. обл., у бас. р. Цир. Довж. 1 км, шир. 0,55 км, пл. 0,41 км2, пересічна глиб. 3,33 м, максимальна — 11 м. Улоговина чашоподібної форми. Береги пологі, у пн.-зх. частині заросли очеретом. Живиться підземними водами та атм. опадами. Дно озера піща-не. Озеро Добре — гідролог, пам'ятка природи респ. значення (з 1975). Перебуває у віданні Камінь-Каширського лісгоспзагу. Заг. пл. 46 га. Охороняється мальовниче озеро тієї ж назви. Лісові насадження навколо озера представлені переважно сосною звичайною і березою бородавчастою. У під-ліску — журавлина, чорниця, бруслина. В озері водяться цінні види риб (лящ, короп, в'юн, окунь). Місце відпочинку птахів під час перельотів. 

відоме як місце відпочинку. На ньому відпочивав письменник М.Стельмах 

На фото нижче видно яка вода-джерельно чиста,у мене сестра менша,каже, як на морі, "купаєшся і ноги видно".Улыбается

На цьому озері я з батьками відпочиваю дуже часто(ну коли є чим і як добратися) Але коли дощі проходять то такі ями, що з низькою посадкою машина сядеХмурый..А тоді не покупаєшся, а в калищі бултихатися будеш...

Риби тут дуже багато... і велика... і маленька...Серед різновидів риб є червоний карась, короп, щука, краснопірка, окуні, линки,плотва,і, нажаль тюлька.

Помітив, за час відпочивань, якщо прикормити, то матимеш результат...якщо просто без підготовки то максимальний результат 2-3 плотвички і окунець.. Місцеві тут ловлять сітками монстрів.

З архівів. Це 2008 рік, пійманий на сітку на цьому озері.

Озеро Добре - надзвичайно мальовниче озеро. Є декілька турбаз, піщані пляжі, кришталево-чиста вода. Але не тільки озеро гарне, а й навкруги природа..Ось декілька фото цієї краси:

Три линочка,три веселих друга...
7.07.2013

До мене приїхав одногрупник, треба і йому показати цю кросоту.Тато підвіз до Підріччя і далі ми пішли.Пішком від села 30-40хв. Тут нажаль пішли фотографії з телефону, якість набагато гірша, вибачайте..

По дорозі зустріли лісних жителів..Але на фото видно люди не цінують те що природа дала їм, ну от навіщо викидати, воно ж сотнями, ато й тисячами роками гнитиме..Хмурый

Ми не дуже розраховували наловити риби, просто відпочити, покупатися...Місце вибрали, де менше бовтаються і купаються.Смеётся

Глибина тут десь 1,5-2,0 м, місток з колишньої бані, тут якщо нікого немає, то риба може клюнути, але як я вже казав, прикормлювати,прикормлювати і ще раз прикормлювати!

У нас був червячок, хліб, насіння соняшника..з цього ми намішали і прикормку і наживку))Що було,то було,але виходу не було і ми приступили...

 

Як я і надіявся, чекав,... і першим клюнув линок, не дуже великий, але гарний...А його покльовка то не передбачувано).. Спочатку повільно покльовував, а тоді повільно на дно..я підсік і ось в садку є..через декілька хвилин ще один, але менший..і я благородно його випустивНевинность...хай живе)

Так ми просиділи з 18:00 до 21:00 -->Маємо: 1 краснопірка, 4 окунця, 3 гарненьких линочка...

Линки в морозилку, а все інше на тараньку))) Покльовка у всіх риб була однакова, чучуть потягував, а тоді повільно на дно...так гарно, ніби всі риби проходили один курс "Як клювати на оз. Добре?"Смеётся

От така то розповідь, про гарне місце оз. Добре.

Дякую, у кого буде можливість заїхати, дуже рекомендую, не пожалієте.. і риби наловите,а якщо ні відпочинете і наберетеся сил для нових подвигівПодмигивает

Ні хвоста, ні чешуї) 

Комментировать
красивое озеро и рыба красивая дикий карп линь особенно понравилась белая лилия редкое и красивое растение 5+++
"пійманий на сітку"? че за нах...
Чёт я тоже не совсем понял архивное фото??????
Так вроди всё нормально написал, пофотал. Только вот с рыбой пока напряг!!!!
Ну просто раніше про це озеро не писав.Фото було зроблене 2008 році, цим я хотів показати яка риба водиться на цьому озері.
В сетку попал.
Короче, то місцеві, які живуть біля озера ставлять сітки, в одну із яких попався цей короп.Тоді вдячні рибалки віддали його моїм батька)
"... ставлять сітки, вдячні рибалки..."
???????????????
Я маю на увавзі, що рибаки ловлять рибу сітками, а те що зловили віддали моїм батькам, таким чином висловили свою подяку, і тому через це вдячні рибаки;-)
рибаки НЕ!!! ловлять рибу сітками!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
А то вже не рибаки, а ..................... (додай САМ...)
линочки гарні!таку рибу потрібно свіжою готувати,шкода морозити,втрачаются харчові властивості при розморозці та обробці риби)))
Впринципі так, було б непогано на місті юшку зварити=) Але що поробиш..
...а тут я не погоджуюся, якщо вони виловлюють тільки велику, а маленьку відпускають, то чим це погано?
Чем вылавливают ? Сетками сраными ? Можешь не "погоджуватися", но на это всем .... Сетка - это браконьер - это ясно ? А поэтому чмо с сеткой, оно же браконьер не может, априори, быть вдячной людиною.
Завтра твоим родителям чего-то ещё украденного подгонят - будете благодарны ? А ловля рыбы запрещённым способом и снастями - это воровство - у тебя, меня и всех остальных.
Незнаю тоді, мені здавалося, що якщо ловити у розумних межах,то шкоди значної від цього не буде.Тим паче це ж не в нерест?
Это проблемы Вашего воспитания..... Мне отец с детства привил, что сетка это плохо.
Ти ж зрозумій що твої діти, з такими вдячними рибаками, про озеро Добре будуть тільки знати з твоих розповідей. А за линка 5+, молодець.
Вот примерно так)))
А це??? Улов озера Доброе 2008г. Карп.Сетка
http://mak793.rybalka.com/photo/view/6798/
Теж приколно???
Це було 5 років назад, було прикольно, я вперше бачив таку рибу(Ну звісно окрім магазину)Тепер я бачу що це не сильно "прикольно")
Хороший блог, но... сети?! Фото с пойманным в СЕТИ И НЕ ТОБОЙ ЛИЧНО СТАРЫМ КАРПОМ??? Благодарные рыбаки?! От оценки сегодня воздержусь, хотя везде ставил 5. Очень жаль...
сітка. погано (((
Дякую, думаю треба переглянути своЄ ставлення,щодо використання сіток як рибацька снасть)
Максим (думаю, что не ошибаюсь, судя по нику), Ваша ошибка простительна, ибо ВОЗРАСТ и попытка осознания... Но постарайтесь (на будущее пригодится) фильтровать подаваемую информацию, а ещё лучше исключить и сами действия, идущие в разрез с политикой форума ... Здесь в основном люди, которые не занимаются мясозаготовками - они ищут удовольствие от общения с природой и ценят каждого малька в водоёме ... Очень хочется верить в то, что Вы выберете правильный путь. Желаю успехов.
Усі хто тут писав,я хотів би вибачитися за те що я написав, за те що мислив по іншому.Я не хотів нікого образити своїми записами..Я зрозумів тепер, що сітка це погано, що рибалка повинна заключатися у отриманні максимального задоволення,гармонії з природою,а не максимального улову.Якщо чесно сам сітку в руки я беру тільки в якосьті сачка.Від сьогодні і надалі так і залишатиметься.Я зрозумів, що навіть велика риба виловлена може принести користь,наприклад через років 10 з ікринок цього карпа, могли "вилупитися" трофейчики для моїх дітей.Вибачте за скоені мною помилки, і якщо зможете прийміть у свій колектив.
Вот это - ПРАВИЛЬНЫЙ ход мыслей !! Молодец !! ++++++
Комментировать
Надоела реклама?
Поддержите DIRTY — активируйте Ваш золотой аккаунт!