В гостях у Стира


Доброго дня !

 Даний блог я хотів би присвятити хорошому другу, надійній людині, моєму одногрупнику Шостаку Богдану Олександровичу)

Знову він мене запросив до себе у гості у с.Старий Чорторийськ. Довге село яке гордиться своїм чоловічим монастирем і гарною природою. Був я тут не перший раз,вже третій буде і як завжди мене приймали на вищому рівні: і рибка, і курочка, і кролики, усе що душа бажає. А домашні наливки, це просто космос))

В плани цьогорічної поїздки входило спіймати плотву, лящів, і іншу білу рибу. Нажаль результати були не сильно вражаючі, але скільки емоцій,скільки всього побачиного...це не можна передати словами..Це і тихий стир, коли пливеш на чайці, а на дворі тільки 3 година;це і лелеки,які ходять по болотах,шукають жабенят; це і монастир у тумані;.це і схід сонця, і природа,природа, природа..одним словом усе,що тут є радує око)

Так от,як все починалося.У перший день, як тільки я приїхав, мене відразу за стіл:

 Добре поївши ми пішли спробувати, що ловиться і яка "погода" на річці. З собою взяли куплену в магазині прикормку "Лящ-Плотва", декілька кормушок і по поплавочній удочці:

 

Снасті закинуті, чекаємо рибку. Я надав перевагу закидушкам,сам механізм удочок: Це пластикова чи металічна кормушка, з прив"язаними до неї гачками. Як насадку використовували пінопласт, з ароматом меду і жовтого кольору,теж купляний у магазині, опариш і чер"яка. Як результат маємо перші "трофеї":

 

 Ми розвідали що тут є, і приспули до підготовки до Рибалки. Сходили в магазин по крупи, і за топливом)).. замочили горох, докопали чер"яків, склали снасті..

Готуємось, готуємось)))

 

На наступний день, ми виспавшись пішли на нове місце ловлі. "На ямах", так називають місцеві жителі, ми розклали палатку,облаштували місце відпочинку і ловлі, прикормили місця ловлі, і так почали гратися з поплавочними удочками:попадалися лискавки(маленький лящ),плотвички і верховоди.

Коли почало темніти, ми пішли і закинули шнури-це такий метод ловлі сомів тут. Складається снасть з товстенної лески, або шнура гачка і грузила, як наживка використовують виползка(дощового черв"яка), п"явку, живця, і жабку.

Ми нацепили пару виползків, жабеня і декілька шнурів з живцями(плотвичку взяли) Та нажаль зранку ми не мали ні єдиного сомика. Виползків пообгризали,а живця і жабу ніхто не тронув..Богдан каже, що якби були п"явки, можливо. щось і спіймали, а так з пустими руками(

Ну як на таке не можна клюнути:-)

 

У нас не було ні олії, ні токової посудини для приготування вечері, але засмажені верховоди шикарніші. У нас навіть солі не було, але смак цієї рибки я не забуду ніколи)

Ось так, з фанаріками,як шахтьори ми усе вночі готували)

"Подсекай, Семеныч" Чимось мені це нагадало, особливості національної рибалки чи не так? Вночі було прохолодно і ми вимушені були одягатися. 

А це елементи природи. Декілька кадрів сходу сонця, так гарно.Шкода, що не вийшло у мене зняти зорі. це таке видовище, коли багато-багато маленьких і великих ліктариків сяють на рівні з місяцем.. такого у великому місті точно не побачиш)

  

Удача інколи і спіткала нас. Попадалися по дві штучки за одне закидання) 

 

Загалом ми наловили і плотвичок, і лискавок, і піскарі були і верховоди.На подив нам, Богдан спіймав на поплавочну удочку щучку маленьку.Тут таких багато, казав він. Але ще більше було коли р.Стир вийшов з берегів. Місцеві тут їх бомбили спінінгами, але ми вирішили поступити благородно, і випустили її у рідну стихію,хай росте..

 

Ще декілька кадрів природи.Ну просто дуже-дуже гарна природа.

 

 

Ось такий у мене відпочинок був у одногрупника у с. Старий Чорторийськ. Ми не зловили великих трофеїв, але головне ми відпочили.Та й на юшку і жарянку спійманої риби вистачило) 

У кого є можливість десь порибалити чи відпочити на березі річки Стир, не чекайте можливостей, а збирайте компанію і виїжджайте..ви не пожалієте. До того,якщо зупинитись у с. Старий Чорторийськ, можна і духовно відпочити, відвідавши чоловічий монастир.

Дякую, та не судіть сторго.

Удачі вам,і ні хвоста ні чешуї))

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Комментировать
Хорошая рыбалка!!!
Красивая речка! Доводилось и мне на ней щуку и окуня ловить!
(...але ми вирішили поступити благородно, і випустили її у рідну стихію,хай росте..)- последнее фото з рыбой, там в низу щучка, извини, но "твои слова попахивают пи..дежом. За блог 5, за вранье 2.
"Не судите, да не судимы будете" А после фото отпустить никак не получается???
Я об этом даже не подумал. Прошу прощения у автора за комментарий выше. Признаю, дурак!
Душевно так відпочили! Молодці!
Фото гарні! Особливо перше)))
Файна рибалка видалась! Від мене щірі 5+!!!
От души написано. Приятно читать. )) 5 ++++
Отдых удался, молодцы!
моя рідна річка Стир ))) 5+ за блог і 5+ за спогади...
p.s. скільки живу, то не знав, що лискавка - це маленький лящ :)
"За що купував, за те і продаю")
Комментировать
Надоела реклама?
Поддержите DIRTY — активируйте Ваш золотой аккаунт!