Рибоохоронний патруль Київщини інформує!!!


28.10.2017 в акваторії Київського вдсх, на північ від лиману Ошитки, на відстані 1,5 км від берега на глибині 1,5 м виявлено дві авіабомби SC-250.

Сьогодні зранку, в терміновому порядку під керівництвом Голови Вишгородської РДА зібрано міжвідомчу комісію до складу якої залучено представників ДСНС, Нацполіції, Київського рибоохоронного патруля та інших.

Рішенням комісії на 29-30 жовтня затверджено план знешкодження небезпечної знахідки! Під час обстеження авіабомб встановлено, що їх стан не дозволяє транспортування на полігон, тому прийнято рішення підриву вибухотехнічної службою на місці! Точний час залежить від погодних умов та забезпечення заходів безпеки!

З метою охорони території та недопущення у зону ураження рибалок та інших сторонніх осіб, залучено техніку та особовий склад Вишгородського відділу поліції та Київського рибоохоронного патруля!!!
Довідка: авіабомба SC-250 перебувала на озброєнні німецької армії та використовувалась для бомбардування населених пунктів, виробничих потужностей, об’єктів інфраструктури, знищення бронетехніки та живої сили противника!

Вага такої бобми складає 250 кг, маса заряду 128 кг тротилу, радіус розльоту осколків 1213 м, радіус руйнівної дії вибухової хвилі 600 м. Є потенційна можливість знаходження поруч ще невідомої кількості боєприпасів та їх подальшої детонації, тому зона ураження може бути суттєво більшою!
У зв’язку з даною надзвичайною подією Київський рибоохороннний патруль інформує населення Київщини та закликає рибалок та інших осіб покинути небезпечну акваторію Київського водосховища та повідомити про це родичів, друзів та знайомих, які потенційно можуть перебувати або планували відвідати найближчим часом небезпечну зону!!!

 

 

Комментировать
Комментировать
Надоела реклама?
Поддержите DIRTY — активируйте Ваш золотой аккаунт!