Турецька Karpowership може розмістити три "плавучі ТЕС" біля Одеси


Турецька компанія Karpowership веде перемовини про відправку плавучих «електростанцій» до України. Про це сказала член правління Karpowership з комерційних операцій Зейнеп Харезі, пише Nikkei Asia.

За словами Харезі, переговори ведуться з керівництвом Одеської області та НЕК «Укренерго». Йдеться про розміщення трьох «плавучих ТЕС» поблизу Одеси загальною потужністю 300 МВт.


В Karpowership зазначили, що намагаються визначити параметри, повʼязані з безпекою персоналу і активів.


«Після забезпечення цих параметрів, ми хотіли б продовжити реалізацію проєкту», – наголосила Харезі.


За її словами, угода може потребувати підтримки ООН. «Ймовірно, нам знадобиться «зелене світло» від ООН, щоб реалізувати проєкт за прикладом «зернової угоди», – сказав вона.


Проєкт можуть запустити вже цього року. «Кораблі введені в експлуатацію, ми можемо розгорнути їх всього за три тижні», – зазначила Ханезі.


Джерело Nikkei Asia в Україні повідомило, що сторони знаходяться на стадії комерційних переговорів.


Три «плавучі ТЕС» можуть видавати потужність 300 МВт, що дозволяє забезпечити електроенергією до 1 млн будинків при повному завантаженні.


Karpowership є флагманською компанією турецького холдингу Karadeniz Holding. До її складу входять 36 суден, які можуть виробляти електроенергію, спалюючи скраплений природний газ, мазут із низьким вмістом сірки або біодизель.


Судна під’єднують бортову електростанцію до берегової мережі, використовуючи близько кілометра кабелів.


Джерело: Forbes Ukraine

Комментировать
Комментировать
Надоела реклама?
Поддержите DIRTY — активируйте Ваш золотой аккаунт!