"Така риба як карась на .... вона здалась!?"


Хто не ловить чи не ловив карася? Я впевнений що 90% рибацюг мали (мають) справу з цією рибою, він клює майже у всіх водоймах, клює на все що «шевелиться та нешевелиться», така рибалка корисна для нервової системи, коли хочеться просто відпочити з вудкою, забути про все…..  

 

 Але коли в водоймі є трофейні екземпляри, та рибак ціленаправленно упирається в трофей, то тут потрібен особливий підхід….

 

Про ловлю таких «кабанів» напишу пару речень, тим паче що розвелось карася в Дніпрі багато, а оскільки площі Дніпра та кормова база велика, то розмір риби теж не дитячий.

Ловлю карася на Дніпрі в Києві з травня по середину липня, пік кльову трофеїв припадає на початок червня.

Де його шукати, та як карася привадити під своє місце? Трофейний  карась любить місця без течії, або з невеликою течією, місця які позаростали, замулились та з глибиною  від 1,5  до 3 метрів. Якщо на водоймі Ви бачите чи знаєте таке місце, та хочете гарно провести ранок в очікуванні трофея, підготовте його під ловлю, якщо є лишня рослинність  яка мішає комфортно ловить поплавчанкою повиривайте її, але не всю.  Після цього відваріть пшона, ячки, гороху добавте, сухарів, «сипучки» карасьової  та починайте з вечора закормлювати місце, днів три-чотири ходіть туди та викидайте в воду по кілу корма, так на око…

Потім з ранку тихенько приходимо на місце, кидаємо у воду пару  кульок  корма, берем свої поплавчанки, бажано підсаку(ще краще провірений напарник який в любий момент готовий зайти у воду по пояс та за жилку вивести трофей із водоростей) , наживлюємо опариш (як показала практика з червяком - підлящики маленькі та інша риба підходить та важко дождатися іменно трофейного карася) чотири штуки(а то й бiльше) один з них так щоб жало гачка закрить, робимо заброс за зелень та чекаємо….  Важливий момент, ловимо з дна, поплавок повинен майже лежати на воді… І тут в один прекрасний момент поплавочок починає в сторону пливсти, тут даємо карасю гарно взяти наживку, не спішимо …  буквально 5-8 сек и Есть!!! Боротьба з такими рибами принесе Вам гору емоцій, руки будуть труситись довго;)

Ловлю я карася в основному на поплавчанку (в свій час накупив вудочок «нью хантер», класна поплавчанка, але заре дорога) з глухою оснасткою, використовую жилку в діаметрі 0,2-0,25мм, поводок приблизно 20см теж з жилки до 0,18мм, ну звісно груз, та полтавок. Саме важливе це гачки, тільки надійні та провірені, в’яжу гачки фірми «каматцу», чорного кольору, звісно підійдуть гачки й інших провірених брендів, сильно тонкі не потрібні, головне надійні.

Те що вище написав, звісно, тільки моя практика лову карася в м.Києві в Дніпрі, місця «прописки» та вподобання риби можуть різнитися але не сильно))

Тож якщо нічого не клює (лящ, судак, щука) а на рибалку хочеться, та ще й з рибою до дому прийти – берем вудку та на воду за карасьом, він клює завжди!

Всім НХНЛ!!!

Комментировать
Мабудь це прислів'я до твоїх кабанчиків відношення не має)))!!!!!!!!
Не сама улюблена риба, але коли карась клюе то треба ловить. Дякую Вам за коментар!
Зачетные караси.За блог 5+++++!!!!!
Дякую, Вам спасибi, радий що сподобалось!
Санька, спасибо за труд!
5*****
Олежа тобi дяка!Приемно!
Класс. Просто и ясно. Как раз собираюсь в следующем году посвятить лето днепровским карасикам. Блог без сомнения облегчит мне жизнь. Спасибо!
Дякую, приемно таке чути вiд Вас. Буду радий, якщо ця замiтка Вам знадобииься.
Знаю,что крупный карась водится в Русановском канале,на фото это видно . И далеко бросать не надо-он стоит прямо под ногами в островках камыша.
Та да, поплавчанкою далеко й не "забросиш", ну хiба може якщо руки довгi;)))
Карасі,то-святе!
А такі ловкі-просто бомба!
Дякую за опис!
Дякую Вам за коментар, приемно що сподобалось!
Очень люблю карася на поплавок ловить. Экземплярчики у вас что надо, отличный блог +++++
Дякую Вам! Радий що сподобалось, так така рибалка заспокоює!
Особисто для мене карась-сама смачна риба! Блог супер!
В духовці такого карася запекти та під картоплю з рюмахою.... саме те! Дякую!
Хороший блог!насчет выбора наживки тут надо понемать что место лова(водоем)влияют на это!вот у вас замечено что червь соберает левак,а там где ловлю карася я наоборот опарыш и мелкий краснопчик не дают трофею шанса,а красный может словить подлеща но это куда реже чем опарыш!а реально трофейный карась ловится на перловку и зачастую сазан влетает!спасибо за блог,прочитав сразу захотелось конца мая когда на моих грядках он самый активный)
Так і є, як Ви написали. В мене в селі карась признає тільки червяка та перловку, опариш навіть не "нюхає"! А от Дніпровському опариша подавай, перловка так не працює тут чомусь!? Радий що сподобалось, НХНЛ!
Что я особо ценю в карасе, так это поклевку, когда поплавочек на воду ложится, об этом можно всю зиму вспоминать)
Тут з Вами згоден повність, скоріш би весна....
Щоб Такий карась якомога частише здавався.
Дякую) И Вам, и не тільки здавався, а ще й ловився!
Комментировать
Надоела реклама?
Поддержите DIRTY — активируйте Ваш золотой аккаунт!