Гуманітарна програма GRAIN FROM UKRAINE | BRAVERY FEEDS PLANET


Україна ініціює створення міжнародної Координаційної групи з попередження голоду.


Під егідою Президента України Володимира Зеленського та за координації Керівника Офісу Президента Андрія Єрмака починає роботу гуманітарна програма “Grain from Ukraine”, що буде реалізована в партнерстві з World Food Program.


Суть програми полягає у прямій закупівлі країнами-учасницями проєкту агропродукції українських виробників та її передача країнам, що перебувають на межі голоду.


Володимир Зеленський: "Закликаю всі країни приєднатися до нашої ініціативи з допомоги продовольством найбіднішим. Ця ініціатива – Grain From Ukraine – уже нами започаткована. І перше судно Nord Vind виходить у Ефіопію. На борту 27 тисяч тонн пшениці. Це обсяг продовольства для майже 100 тисяч людей на рік. Кожна країна може долучитися з конкретним внеском і стати співтворцем перемоги над голодом і продовольчою кризою".





Повномасштабне військове вторгнення РФ приносить смерть не тільки українцям. Через бойові дії та руйнування традиційних ланцюжків постачання росіяни наблизили до голодної смерті щонайменше 70 мільйонів людей по всьому світу. 


Україна прийняла безпрецедентне рішення – спрямувати частину зібраної пшениці, що йшла на експорт, на закупівлю для тих африканських країн, де вже зараз діти і дорослі не мають що їсти.


Програма передбачає забезпечення зерном щонайменше 5 мільйонів людей до кінця весни 2023. Це можливо завдяки відправленням від 1 до 10 суден на місяць в рамках гуманітарної програми протягом 2023 року.


Детальніше у дописі Керівника Офіс Президента України Андрія Єрмака:


Справді історична промова Володимира Зеленського на G20.


Цей саміт для нас - G-19. І судячи з того, як більшість світових лідерів засуджують агресію росії - не тільки для нас. Президент нагадав, що Україні потрібні ефективні гарантії безпеки у рамках «Київського безпекового договору». росія ж має негайно вивести війська з території України. «Стеля цін» на російські енергетичні ресурси має бути узгоджена.


Продовольча безпека - це основа стабільності світового порядку. Україна готова залишатися її гарантом. Через бойові дії та руйнування традиційних ланцюжків постачання росіяни наблизили до голодної смерті щонайменше 70 мільйонів людей по всьому світу. 90 років тому рф вже влаштувала Голодомор, зараз вони хочуть повторити це у світовому масштабі.


Важливо, що українську продукцію неможливо буде замінити через постачання з інших країн навіть у перспективі 4-5 років.


Для запобігання голоду в багатьох країнах Африки та Азії критично важливо не допустити зниження обсягів експорту України та надати можливість стабілізувати ситуацію.


Ми запропонували світу гуманітарну програму #GrainfromUkraine.


Про це наш Президент оголосив у своєму виступі.


Що це за програма


✔ Україна вирішила спрямувати частину зібраної пшениці, що йшла на експорт, на закупівлю для тих африканських країн, де вже зараз існують проблеми голоду.

 

✔ Частину експортного зерна можуть викупити держави-учасники проекту. Україна постачатиме його до бідних африканських країн.


✔ Міжнародні партнери зможуть одночасно підтримати українську економіку у складній ситуації та допомогти бідним країнам Африки.

 

✔ За ініціативи України створюється міжнародна Координаційна група з попередження голоду та під егідою Президента Володимира Зеленського, починає роботу гуманітарна Програма “Grain from Ukraine”. Ця Програма буде реалізована в партнерстві з World Food Program.

 

✔ Її суть - пряма закупівля країнами-учасниками проєкту агропродукції в українських виробників та передача її країнам, що перебувають на межі голоду.

 

✔ Спільно з німецьким Урядом та за підтримки Всесвітньої продовольчої програми до Ефіопії вирушило перше судно Nord Vind. На борту судна – 27 тисяч тонн пшениці. Це обсяг продовольства для майже 100 тисяч людей на рік.


✔ Я буду забезпечувати Координацію реалізації Програми за завданням Президента.

 

✔ До міжнародної Координаційної групи з попередження голоду входять представники Урядів країн, корпорацій, меценати, які можуть прямо впливати на забезпечення продовольчих потреб мільйонів людей у світі.

 

✔ Програма передбачає забезпечення зерном щонайменше 5 мільйонів людей до кінця весни 2023.


Переможемо голод разом. Не дамо жодного шансу росіянам створити Голодомор 2.0.



Участь Президента України Володимира Зеленського у Саміті «Групи двадцяти»



"Не варто пропонувати Україні компроміси із совістю, суверенітетом, територією та незалежністю. Ми поважаємо правила, і ми люди слова. 


Україна завжди була лідером миротворчих зусиль, і світ це бачив. І якщо Росія каже, що нібито хоче закінчити цю війну, хай доведе це діями. Словам Росії довіряти не можна, і не буде жодних «Мінськів-3», які Росія порушить одразу ж після укладання.


Ми не дамо Росії перечекати, наростити сили, а потім розпочати нову серію терору й глобальної дестабілізації. Саме зараз треба і можна зупинити руйнівну російську війну. 


Отже, пропозиції України:


✔Радіаційна та ядерна безпека.

✔Продовольча безпека.

✔Енергетична безпека. 

✔Звільнення всіх полонених і депортованих.

✔Виконання Статуту ООН і відновлення територіальної цілісності України та світового порядку.

✔Виведення російських військ і припинення бойових дій.

✔Повернення справедливості.

✔Протидія екоциду.

✔Недопущення ескалації.

✔Фіксація закінчення війни".


Під час участі в саміті «Групи двадцяти» Володимир Зеленський представив пропозиції України, які необхідно реалізувати задля якнайшвидшого та справедливого закінчення агресивної російської війни.


Комментировать
Комментировать
Надоела реклама?
Поддержите DIRTY — активируйте Ваш золотой аккаунт!