РИБА, КОТРА ПРОМОВЛЯЄ ПРО ПЕРЕМОГУ


Карась ішов косяками, ніби чорноморська кефаль. Від Голої Пристані, на лівому березі гирла Дніпра, через лиман і, навскоси - прямо на одеський " Привоз". 

Люди на березі моря люблять річкову рибу. Особливо, з такою рекламою, що дихає свободою і зміцнює віру у визволення сусідньої Херсонщини. І цей факт значніший від маркетингових зусиль.

На цінниках вказано, що риба вигодувана в заплавах Голої Пристані. Кожен одесит все знає про сусідню Херсонщину - від Кінбурнської коси до Каховки. І карась в цьому разі - ще й символі спільної перемоги над загарбникам.

Набережну в Голій Пристані відкриває сквер зі стилізованими возом, волами і вусатим чумаком. Тут продовжується річка Конка, що витікає з під скелястого берега Каховки і стає притокою Дніпра. Звідси та з козацьких Олешок снували єриками човни на правий берег, ще коли й не існувало херсонського укріплення. 

За цією фольклорною пам"яткою побачите бюст фельдмаршала Суворова, що стирчать, як Ескімо на паличці. А далі - до самого базару - історія радянського періоду. Чи здивувалися " асвабадітєлі", коли вдерлися в місто 25 лютого 2022 року для "денацифікації"? Не всі встигли очі вирячити : через два місяці українська ракета влучила в знаменитий бальнеологічний санаторій "Гопри", захоплений рашистами. Мусили втікати в скромніші помешкання. Тепер знову ховаються в дитячих садках та школах від наступу ЗСУ та партизанів.

Окупанти заборонили рух на воді. У рибалок - від народження алергія на заборони. Карасі взагалі не читають, але не помиляються. То легендарний пісенний "матрос Желєзняк", що йшов на Одесу, помилково вийшов під Херсоном.


Фейсбук

Виктор Тютюн

Комментировать
Комментировать
Надоела реклама?
Поддержите DIRTY — активируйте Ваш золотой аккаунт!