Як змінити постачальника електроенергії непобутовому споживачу?


Зміни в Законі України «Про ринок електричної енергії» надали більше свободи вибору непобутовим споживачам. Головне надбання – можливість змінити постачальника електроенергії. Це дає можливість обрати той тарифний план й рівень сервісу, який потрібен клієнту. З нашої статті ви дізнаєтеся, як це можуть зробити підприємства-споживачі на прикладі ТОВ «Енерго Збут Транс»

Коли для цього слушний час?


Оскільки ринок електроенергії України тепер спирається на добове споживання. Компанії постачальники заздалегідь розраховують свої загальній планові обсяги та формують на їх підставі запит. Щоб уникнути порушень у плануванні, необхідно повідомляти свого попереднього постачальника не пізніше, ніж за 21 день до початку розрахункового місяця, про припинення дії договору.


вибір


За цей час непобутовий споживач має повністю розрахуватися та зібрати всі необхідні документи для приєднання. Але перш за все необхідно вивчити комерційну пропозицію, яка виступає додатком до вашого договору. В ній можуть бути вказані інші терміни чи особливі процедури припинення послуг постачання електроенергії. Загальний порядок взаємин регулюються «Правилами роздрібного ринку електричної енергії» (ПРРЕЕ), але окремі моменти визначає енергопостачальник.


Приєднання до ТОВ «Енерго Збут Транс»


Коли попередній постачальник поінформований, необхідно переконатися, що новий партнер може вас приєднати. Очевидною перевагою ТОВ «Енерго Збут Транс» у цьому питанні є те, що вони мають можливість приєднувати своїх споживачів по всій Україні.


Тепер на практиці розглянемо, як змінити постачальника електричної енергії:


  • Необхідно вивчити наявні комерційні пропозиції та обрати оптимальний варіант. Енергопостачальник може розробити індивідуальний тарифний план, якщо в ньому є потреба;
  • Після цього подається заява на приєднання до договору постачання електроенергії;
  • Компанія-споживач узгоджує деталі співпраці та підписує договір з компанією-постачальником.


Електромережі


Варто звернути увагу, що зміна електропостачальника на ТОВ «Енерго Збут Транс» також передбачає надання разом із заявою пакету документів. До нього входить:


  • Виписка з Державного реєстру або інше посвідчення реєстрації установи, яка планує приєднатися до компанії;
  • Підтвердження повноважень представника, наприклад, наказ про призначення на посаду директора, тощо;
  • Копії паспортів окремих комерційних точок з обов’язковим вказуванням ЕІС-кодів кожної. Вони присвоюються, коли вони проходять реєстрацію.


Перехід до ТОВ «Енерго Збут Транс» - це вірне, але відповідальне рішення. До цього кроку треба належним чином підготуватися, зважити всі «за» і «проти». З іншого боку, співпраця з цією компанією - це крок до нового рівня якості обслуговування та прозорої співпраці.

Комментировать
Комментировать
Надоела реклама?
Поддержите DIRTY — активируйте Ваш золотой аккаунт!