14-20


14 - 20


Спати не хотілося...крутився...вставав дивитись на термометр...чекав дощу...але дощ вирішив почекати до вечора.


Перший дзвіночок.

При виїзді з Чернігова нас привітно зустрів опущений шлагбаум на переїзді...чекали на електропоїзд. Час спливав.


Другий дзвіночок.

При під'їзді до Дніпра пробили безкамерку. Міняли. Час спливав.


Третій дзвіночок.

Пройшли на човні приблизно пів дороги до точки і напарник згадав, що залишив в авто коробку з приманками. Да і пофіг... не повертатися ж заради цього.


На точці були запізно, рівень води в Дніпрі піднявся ще на півметра, а то і більше. Тому там де чітко стукали 32 грами + приманка - висіло навить 44...

Після кількох переставлянь знайшли таки як найкраще для нас...думки судаків в розрахунок не брали...що взяти з риби...

Три години джигу принесли на двох пару десятків клювань від легеньких диррр до міцних Вжух! Декілька рибин зійшло пристойного розміру. Все що вдавалось підняти - топили...неформат.


Працювали віброхвости в кольорах: шартрез, натуралка, рожевий, жовто-блакитний ну і всілякі блискітки додавали клювань. Розмір 4-5 дюймів. На офсетах та двійниках. Двійники на зачепах відривались вдвічі частіше навіть злегка провалившись між корчами, а офсети залазили в саме кубло гілок і тільки там вже помирали.

Флюр ставили, адже на дні корчикі поросші ракушкою...чистий шнур різався...зійшов на зрізі пристойний судак - самі винні, не поставили флюр спочатку.

Десь об одинадцятій годині набридло сортувати недомірків, дорослий судак більше не відгукувався, а от жерех нас чекав. Стояв широко розчепіривши плавці, розкривши рота і "як нічийна недоєна корова мичав - дайте мені блешню...дайте хоч кастмайстера...хоч простеньку якусь бабітову "крашанку"...дайте!!!"...

Дали...

Не могли не дати, адже ми тільки такі і мали. Дві крашанки і ще пару кастмайстерів, які я методом "викопування" таки нарив в коробці за грузками.

Човен ставимо на мілині, десь трішки за метр і кидаємо за брівку в яму. Схил з метру на сім з пристойною течією та бурунами. Жерех періодично вилітав на схил і щосили лупив наші "дорогі" блешні.

Клювання різкі, напористі, з загинанням спінінга і жвавим стравлюванням фрикціону. Трофеїв знову не було, але задвійки попадались. Після удару "закусували вудила" і намагались вийти на свічки...виходили...трясли головами і...сходили практично в парі метрах від човна...на двох 14 сходів.

Трійники перевірили відразу - гострі. Жерех бив потужно, але засікався обережно...ледь за край губ...вдалося розгледіти трьох в метрі від човна.

Емоційно було дуже сильно...адреналін розкачував...жерех клював...пручався і...сходив.

Кількох спійманих реабілітували, менше кіла. Клював і на "крашанки" (вони ж пількери Катран), і на кастмайстери.

На початку другої години дня стало аж занадто спекотно - пішли з кльову.


Руки знову трішки згоріли. Настрій відмінний. Жодна риба не постраждала.

Ми ще повернемось і поговоримо з жерехом та по #джигуємо судака.

А інакше - не політ...


На в'їзді в Чернігів накрив потужний ливень.

Комментировать
Комментировать
Надоела реклама?
Поддержите DIRTY — активируйте Ваш золотой аккаунт!