Окуні в спеку


Перша світлина п'ятирічної давнини - мордокнижка нагадала, друга - сьогодення. Я став старіший на 5 років, а окуні? А окуням все рівно...

В них цикл життя надто швидкий, щоб про таке задумуватись. 

Як тоді на Десні, так і зараз на Дніпрі ловились майже однаково. З під берега, на 2-3 метрах, з під нависших гілок, з під кущів латаття, з тонкої високої трави...при цьому всьому зовсім не хотіли стояти навіть на 5 метрах руслової глибини в корчиках. Там їм не зручно від течії і сонця...а воно нещадно смалило намагаючись примусити підняти над собою зонтик чи пірнути в теплу, але все ж освіжаючу воду. 

Ловили на джиг класичним проведенням, підсмикуванням і рівноміркою над дном. Також непогано виходило на плюх як жереха...булькнула приманка поруч з лататтям і Пробі! Окунь вже щосили цупить її в свій підводний світ. 

По приманкам краще з рухливими хвостиками: Mann's, Select Uran, Fatfish, Freek, а також при повільному протягуванні по дну різні пасивні типу Air Tail, Sexy та Shad Impact.

Кольорова гамма від фіолету до зелені і навіть жовтого. Активному окуню здавалось все рівно на колір. Але як активність спадала - бузок і violet lime рулювали. 

Гачок краще відкритий використовував знову Decoy worm 4 не дивлячись на зачепи - сідав на відкриті надійно і відразу, в той час як на офсети таки рвав хвостики приманок. 

Спека пригнічує бажання смажитись в човні...але на риболовлю таки хочеться. Певно доведеться о другій ночі підніматись, щоб хоч трішки порибалити по вранішній умовній прохолоді...а як зійде сонце - освіжитись купанням і додому чи в тінь дерев медитувати з фідером, якщо та тінь і бажання замішувати прикорм таки буде. 

Всім добра!

Комментировать
Комментировать
Надоела реклама?
Поддержите DIRTY — активируйте Ваш золотой аккаунт!