Щучий день


Туман злегка покрив водяну поверхню і швидко розійшовся. 

Лящ плавився і дельфінував по поверхні Дніпра в межах повздовжньої канави під берегом білорусів...прикордонники сьогодні не виходили на воду хоч раніше щодня були.

Перша точка під берегом сусідів - ямка, корчі, в межах розумного течія, 24 грами відстукує відмінно. 

Keitech: рожевий, натуралка, слива, болотний, шартрез в розмірі 3.6 дюйма на шарнірі - два судачки недомірки. Втопили і пішли під наш берег.

Канава з потужною течією, звалом, двома сходинками в березі і корчами де сидить не один десяток наших приманок. 

32-40 грамів стукають добре...додали в асортимент приманок Select: болотний, темну зелень, помаранчевий з білим, двокольорові - два клювання зі стягненням приманок - йдемо далі.

Коса під нашим берегом вийшла на поверхню сантиметріа на 20 банкою попід берегом і до середини русла майже - вода падає. 

Наступна точка: банка з нешироким проходом за якою тиха вода, легенька течія, глибини 3-5...дуже не судакове місце, хоч раніше клювали вони тут досить непогано, далі течія підсилюється, корчі частішають, обриви, груз від 16 до 32...перемінних маса. 

Додаєм яскраві двокольорові приманки до 14 см - на береговому звалі чітко стукає 20 грамів. Нерви як канати...повинен бути удар, повинен, переповзаю приманкою за допомогою Skyline один стовбур дерева, інший, приманка спокійно падає і...долітає до дна - тиша. Даю 3 секунди паузу і плавно роблю потяжку даючи приманці піднятися, проїхати юзом по гілці і ткнутися в грунт - в цю мить отримую чіткий удар, підсікаю, риба смикається і стрілою вилітає на поверхню - щука...блін. 



Беру рукою - кілушка, підсак не мажу...не хотів щуку. 

Товариш повторює закидання в точку, також робить пару підмоток і на черговому падінні удар...знову незрозумілі ривки, трусіння головою і відразу на поверхню - ще одна щука...не наша риба, але що вдіяти, судак кудись зник. 



По 50 за збитих, домашні смаколики і далі стукати приманками по дну.

Далі ще зріз флюра в мене і шнура в товариша. Зрізи при клюванні, відразу, в момент удару...різко і зухвало. 

Ставлю метал - півгодини тиша як у ванні, хитрі щупакабри не клюють. 

Знову зміщуємось проходячи старі та нові точки...знову джиг, рівномірка, посмикування, потяжки - тиша. 

Сонце припікає, помедитували і час додому. 

Із приємного - ніхто не заважав, навіть тральщиків не було і чудова природа - орлан білохвостий спостерігав з дерева за нами, качки свистіли крилами, бобер ледь не взяв човна на абордаж...відмінно поджигували.

Комментировать
Комментировать
Надоела реклама?
Поддержите DIRTY — активируйте Ваш золотой аккаунт!