Спекотний ранок


Сонце почало припікати ледь піднявшись над деревами. Дніпро, примлівши від сонячних променів басисто хлюпотів по бортах човна. Ранок почався швидко і відразу включив всі голоси природи: крики чапель, кахкання піднімавшихся на крило качок, потужний сплеск вивернувшогося зовсім поряд сомика, дзижчання комарів...

Двигун мірно зарокотів і потягнув човен на точку - на місці нікого, це добре.

Вода трішки піднялась і тому 28 грамів замість 22...приманка падає в метрі від берега і на першій же підмотці чіткий удар. Select fetich машинне мастило розбурхав зухвалого судачка. Але не залік - топлю.

Друге закидання, приманка ледь торкається гілочки на дні - знову різкий удар і такий же недозалік хапнувши повітря пливе підростати.

Третє закидання, пару підмоток, відчуваю корчик. Обережно підтягую приманку, переповзаю нею гілочку, другу, приманка провалюється всередину, тримаю в натяг, щось підбило, знову плавно підіймаю і на натягнутому шнурі даю звалитися з гілки - тидищ! Вершинка Sky Line різко подало вперед, підсікаю - є...хтось вже пручається...тягне в корчикі, але в'язкість спінінгу та потужність в нормі. Судак спливає біля човна - заліковий, рахунок відкрито.

Далі п'ять, п'ятнадцять, двадцять проведень з різноманітними приманками як по кольору так і по формі з розміром - лише відриви хвостів, стягування, кусання груза - знущається скотиняка.

У товариша та ж картина, десяток клювань і лише один недозалік.

Опускаю на шнурі Deeper - риба є, корчикі є, глибина літня, температура води в нормі.

Судак клює, але не сідає. Перевірка інших перспективних місць - приносить НІЧОГО! Жодного клювання. Вода висока, висить навіть 45 грамів де можна будо 30.

Повертаємось на першу точку.

З третього закидання шикарне клювання з розряду - "трофей мінімум сімьора", спінінг аж здригнувся від вершинки до комелю...але ні...ще один заліковий ледь за кіло, але ж як влупив...

У товариша знову знімає приманку і ще одне клювання. Далі тиша...година полоскання різних смаколиків - тиша.

Ну і добре. Рибку бачили, ловили, пора додому, наступного разу поджигуємо краще.


Комментировать
Комментировать
Надоела реклама?
Поддержите DIRTY — активируйте Ваш золотой аккаунт!