Zander та pike


5 година ранку це зарано, чи запізно? Дивлячись для чого...


Отже о 5.00 виїхали, а вже о 6.25 віброхвіст від keitech в кольорі гламур пінк на 24 грамах пролетівши по дузі близько 45 метрів смачно хлюпнув по поверхні Дніпра і вібруючи опустився на дно.Вершинка creed хитнулась і вирівнявшись зупинилась. Два оберти - пауза, два оберти - пауза...проведення темпове, зависання приманки півтори секунди, чіткий відбій дна...стоп, корчик зупинив приманку в 20 метрах від човна, завис на гілці, покачування, плавно підіймаю приманку спінінгом вгору і в мить, коли відчуваю, що приманка перевалившись через гілку починає падати - плавно, але швидко опускаю спінінг на метр даючи приманці ковзнути на дно поміж гілок. Намагаюсь тримати падіння на контролі, на натягнутому шнурі. 


Судак досить хитрий хижак і не бажаючи виходити з під завалу, обов'язково атакує приманку, яка падає йому на голову в його схованці. Наприкінці падіння чіткий і різкий удар. Підсічка миттєво, з подальшою потяжкою спінінга максимально вверх і назад - щоб судак не встиг притиснути в дно і замотатися за корчі. Головне максимально затиснений фрикціон і сильна потяжка після підсікання. Судак вистромив писок поміж гілками і вже на другому підмотуванні вислизнув з корча. Далі справа техніки. Підняти на метр і можна не поспішати, нікуди не подінеться, якщо гарно просікся. Доводжу до човна, беру, красунчик. По 50 за збитий і далі працюємо. Товариш заряджає boozer від select і закидає під завал дерев де утворюється зворотня течія і часто буває присутньою щука. Глибина під 6 метрів, повільна течія, невеличкі гілочки на дні. Проведення класичне: два-три оберти, пауза. Зрідка підсмикування вершинкою спінінга. Але на жаль тиша. 


Третє закидання в точку і знову нічого...майже довівши приманку до човна отримує потужне клювання і Х1 загинає в бублик. Певно щука переслідувала ріпер і наважилась на атаку тоді, коли приманку почали швидко вимотувати.Спротив важкенької щуки яка влупила в парі метрах від човна досить потужний. Відібрала відразу метрів 5 шнура, намагалася вийти на свічку, побачивши підсак рвонула в глибину, але ні...з другого разу зайшла і затріпалась, обдавши всіх водою з Дніпра - освіжила. Приємна зубата, світлина і далі джигуємо. 



Рибалили до 13.30, далі стало спекотно і вирішили не смажитись на сонці. На двох близько 25 клювань. 


Спіймали щуку та 6 судаків, забрали три риби. Один зріз та два судачих сходи. Дніпро чудовий, вітер помірний, але після 12.00 клювання скінчились, летіло павутиння та обмотувало спінінги - "бабине літо" прийшло... Прикордонників не бачили, але місцями по маршруту нові знаки з'явились. Ось-ось стане холодніше і хижак активізується ще краще і тоді - ой... На цей раз прaцював комплектом: creed, okuma, шнур Х1, флюр v-plus 0.33, офсети 3/0-4/0 від select.


Поджигували в задоволення.

Комментировать
Комментировать
Надоела реклама?
Поддержите DIRTY — активируйте Ваш золотой аккаунт!