Заперечення - заперечення...


Заперечення - заперечення...


Коли будильник спрацьовує в 02.00, а вдалося лягти лише о 00.35 то враження ніби й не спав...🙃

Але інших варіантів немає - дістала спека і порибалити комфортно можна лише вранці, можливо і ввечері, та нам ближче ранок, прокидання природи, спів солов'їв, освіжаюча вранішня прохолода...ми не сови...😉

Дорога, накачування човна, збирання спінінгів, вихід до точки в режимі марш-кидка, з перемінним навантаженням, але по принципу любительських змагань - головне участь, а не перемога, тож не поспішали. 

О 04.30 почали простукувати джигом перспективне місце: пологий звал в яму з 3 на 6 метрів з невеличкими карнизами та перепадами глибини по півметра та поодинокими корчиками і помірною течією - де як не тут йому бути...але ніт...три відкушені хвости приманок у товариша (можливо і окунь бешкетував), правда зовсім без клювань і нуль контактів у мене. 

Вбили на точці і наступних чотирьох переставляннях найкращий вранішній час - повний нуль по рибі.

Проходили тральщикі - нуль, стояли з човнів любителі білої - нуль, двоє інтузиастів квочили - нуль...містика. 

Але в голові постійно змінювались картинки, комбінації, напрацювання попередніх років - повинен той судак десь тут бути, адже вивертається періодично на міляках і там ні на що не хоче брати: силікон, вертушки, блешні, тейл- спіннери, воблери - повний ігнор. 

Як взяти розуміння було...а от де - намагались зрозуміти. 

Вирішили піти від зворотнього - забуваємо про ями, звали, корчі в них і шукаємо там де не повинно бути. 

Рівний рукав річки з фоновою глибиною 2-3 метри і звичайною трубою...але на повороті течія вимила приямок на метр глибше і розміром 3 на 8 метрів...така собі воронка на фоні труби і попід самим берегом, в метрі від кручки. Звичайним ехолотом з датчиком на транці могли б і не помітити, але швиряв в різні сторони Deeper і він змалював цю канавку пропливаючи під кручею.

Вирішили по одному закиданню і далі...ну щоб мати відмазку що й там порожньо...стали на якір і приманки полетіли в води Дніпра...моя відразу сідає в корчика - один маленький був канавці і того знайшов, намагаюсь відбити доступними мені способами, в цей час приманка Олексія плюхає в півметра від берега і десь на половині опускання в товщі води відбувається клювання з розряду "гачок в скелю"...жорсткий стоппер, TIRO в бублик, фрикціон намертво зажатий, шнур звенить та риба майже не рухається періодично роблячи короткі але дуже сильні потяжки та притискання. Що це не щука і не сом стало зрозуміло відразу...реально потужний судачисько, Олексій скрізь зуби процідив: - Паша, підсак...

Стало зрозуміло, що маємо справу якщо не з трофеєм останніх 5 років то цьогорічним точно. Риба тисне і ні в яку не відривається від дна потихеньку рухаючись до човна...спінінг гнеться, фрикціон мовчить, затягнутий, клюнула метрах в тридцяти від човна і ввесь шлях, аж до самого борту пройшла не відриваючись від дна потрушучи головою та намагаючись відірвати приманку. 

В метрі від човна риба різко повертає вправо здійснюючи декілька ривків підряд. Спінінг справляється утримуючи судака на місці, але відірвати від дна не вдається. Ривки слідують ще і ще, і на черговому ривку лопається шнур...бздинь і все. Олексій зі спінінгом з тремтячими руками...я з підсаком і тиша...гнітюча тиша навкруги...😶

Захоплений боротьбою з рибою товариш не ослабив фрикціон, готуючись прийняти судака в підсак я також не згадав...трофей пішов з гачком, приманкою та грузом. Сподіваємось судак, а це був точно він, гачок з приманкою витрусить...і ще підросте, а там можливо зустрінемось. 

Клюнув судак на Keitech swing impact натуралочку в розмірі 4.5 дюйми. Гачок Select WH-93 6/0, шнур 1.2 без повідка і груз свинцевий вухастий 16 грамів.

Хвилин десять сиділи в човні аналізуючи помилки, далі розсміялись - значить не наш...наш ще буде. 🙂

Але на цій точці більше клювань не було. Знаходимо схоже місце через сотню метрів і Олексій з першого ж закидання бере підкілушного судачка - не трофей, але як розрядка після сходу підійде. 

Далі наступна міні-ямка на 4 метри на загальному фоні в 2-3 і знову три клювання з точки. Засікти правда не вдалося. 

Потім знайшли на широкому плесі з фоновою глибиною 3 метри невеличкий горбик на півметра вище і за ним зовсім маленька ямка на метр і всього 3 метри завдовжки...звідти ще 2 клювання + одна зтягнута приманка.

Далі ще три постановки човна, шість характерних судачих клювань і дві зірвані приманки. 

Причому всі клювання з місць які були затінені деревами, де тіні не було не було і судака. 

По кольорам та розмірам приманок сьогодні працювали: натуралка, лимонний, електрик блю, бузок в розмірах від 3 до 4.5 дюймів.

На одному з перекатів вирішую спробувати тейл спіннер Select turbo - жовтенький.

З десяток проведень рівноміркою, навіть з чирканням по дну нічого не приносять. 

Пробую класикою - два оберти пауза і таки судачок реагує, сів за сам краєчок на один гачок трійника, до останнього думав що зійде, але гостренький трійник втримав.

Далі рибалити не змогли...сонце піднялось і пекло жорстко, не допомагало і пірнання в річку. Поки в воді - гарно, вийшов - спека.

Тож трішки освіжившись закінчили риболовлю. 

Ось так і гадай: де, коли і на що можна зловити судака в спеку. Сподіваюсь тим, хто таки зміг прочитати всі ці "многа букв" - можливо буде підказка. 

Вибачайте за довгий текст.

Всім добра! 🙂 



Комментировать

Павло, не вибачайся за довгий текст - детальна та цікава інфа тільки на користь. Хай клює!!!

Kok, буває заносить з текстом...тільки почав, а вже три сторінки...😉

Комментировать
Надоела реклама?
Поддержите DIRTY — активируйте Ваш золотой аккаунт!