Вiдважнi Люди


Так сталося що, в нашому сьогоденні багато негативу і чомусь позитивні події, нажаль зазвичай, залишаються непоміченими... Ось одна з них:

Talisker Whisky Atlantic Challenge

Який стосунок ці змагання мають до нас?

 - Один з учасників УКРАЇНЕЦЬ...

(похвалюся: мав честь працювати в геологорозвідувальному інституті з його сестрою)

 

Отож: (цитую)

https://www.facebook.com/media.explorer.life/?pnref=story

Весла у воді! ДМИТРО РЄЗВОЙ у човні "Ukraine" розпочинає Атлантичні перегони #TWAC2016 !

так готувався човен

ось він

Коротенький маршрутик...Смеётся

 

Щойно на іспанському острові Гомера останній океанський човен вийшов з бухти. Це "Україна" команди #Rossiters, у якому знаходиться Дмитро Резвой. Попереду 3000 миль до Антигуа у Карибському морі.

У змаганні приймають участь 6 країн з усього світу, Дмитро Резвой бере участь у класі соло - йде у човні один.
"На світі більше людей побувало у космосі та на Евересті, ніж самотужки перетнуло океан"

За правилами змагання усі човни рухаються завдяки м'язовій силі учасників, течіям та вітру, які можуть допомагати або заважати океанським гребцям.

Прапор України майорить на човні #Ukraine Дмитра, а ми бажаємо йому комфортної подорожі та перемоги у цьому неймовірному змаганні.

 

Нагадаю Дмитро не перший, є ще його батько - ПАВЛО РЄЗВОЙ (цитую)

Коли йому виповнилося 65 років, Павло Резвой, геолог зі Львова, став найшанованішим океанічним гребцем в історії.

Ось це - рибалка... 

Після старту на острові Гомера минуло 62 дні, коли човен Резвого "Marion Lviv" перетнув фініш з іншого боку Атлантики, на Барбадосі. Тоді він посів друге місце по класу «соло» в міжнародній трансатлантичній гребній регаті ORSARR 2004, поступившись двадцятитрьохрічному переможцю всього лише у 2.5 дні.

Павло Резвой лідирував на основній ділянці шляху, поки з ладу не вийшов gps-приймач. Не маючи супутникового зв'язку та належних даних про прогноз погоди, він провів два місяці спрямовуючи "Marion Lviv" до Карибського моря з саморобним стерном. Наодинці з собою та стихією, він пройшов одним з найскладніших маршрутів Атлантики. Проте на фініші він вразив усіх ще більше, заявивши, що:

"В Україні зараз геологу-пенсіонеру робити нічого, тож я відчалюю на Кубу!" -

У тому ж 2004 році найавторитетніша організація з екстремальних мандрівок до "полюсів" планети ExplorersWeb відзначила 5 мандрівників року. Серед них - Павло Дмитрович Резвой, - найкращий з тих, хто борознив, гріб або йшов під парусом через океани планети.

Вже наступного року Резвой йде на ще один екстремальний крок - він береться перепливти Індійський океан. Коли це питання обговорювали у штаб-квартирі Товариства океанічних веслярів у Лондоні, йому задали питання, чи готовий пан Резвой до такого складного випробування, адже зазвичай молоді спортсмени витрачають не менше 2 років на підготовку. На це він відповів так:

"Я був готовий до цього ще коли проводжав в океан братів-Синельників, і згодом, коли проводжав Теодора (ред. - син Павла Дмитровича). Якби мені ще в Карнарвоні запропонували піти через океан, я б довго не збирався, просто застрибнув би в човен - і пішов!"

І щоб ви подумали? Йому це також вдалося! Досі тільки два океанських веслярі, обидва - французи, перетнули два океани планети поодинці - Атлантику і Тихий. Це - Жерар д'Абовілль і Емануель Куандр; Резвой зробив це лише втретє в історії у свої 66, перетнувши Атлантику та Індійський океан самотужки.

А ще були роки на Памірі та важка робота на чорному континенті, у Гані...

 

Стежити за змаганнями можна тут:

Join the conversation at:
Twitter – https://twitter.com/TaliskerRace
Facebook – https://www.facebook.com/Talisker/
Instagram – https://www.instagram.com/talisker/

Комментировать
По настоящему крутые Мужики!!!!
Це точно. Пригадую як я колись на "Шацьких озерах" вийшов поблеснити на поскодонці у вітер (плюс - плаваю трохи ліпше за сокиру) :), страху набрався... А тут - океан...
Комментировать
Надоела реклама?
Поддержите DIRTY — активируйте Ваш золотой аккаунт!