Топ-10 трендів у галузі аквакультури 2023 року | Рециркуляційна система аквакультури


Продовжуємо вас знайомити з топ-10 трендами в галузі аквакультури 2023 року за версією платформи «StartUs Insights Discovery».


5. Ррециркуляційна система аквакультури (RAS).


Вирощування водних біоресурсів зазнало значного прогресу за останні роки. Наразі зростає потреба у контрольованому та ефективному середовищі для вирощування риби та молюсків.


Тому стартапи зосереджуються на розробці інновацій, які мінімізують вплив на навколишнє середовище та максимізують продуктивність виробництва. Зокрема, працюють над удосконаленням наземних систем аквакультури з використанням штучного інтелекту та Інтернету речей (IoT – система об’єктів «речей», взаємопов’язаних між собою за допомогою вбудованих датчиків). Вони дають змогу вирощувати високопродуктивні популяції риб у контрольованому середовищі.


Інші інновації в RAS включають технології пінного фракціонування, біофільтрації та ультрафіолетової стерилізації, а також алгоритми машинного навчання для аналізу великих масивів даних, що генеруються в результаті операцій RAS. Цей тренд спрямований на пошук стійких рішень для захисту рибних популяцій та їхніх середовищ існування.


Детальніше мовою оригіналу тут.


Слідкуйте за тенденціями у галузі аквакультури 2023 року у соціальній мережі Facebook та телеграм-каналі Держрибагентства.


Комментировать
Комментировать
Надоела реклама?
Поддержите DIRTY — активируйте Ваш золотой аккаунт!