Квітень – нерестова пора відновлення рибних популяцій


Нерест – особливий період у житті мешканців водойм. Від того, наскільки успішно та вдало він пройде, залежать майбутні запаси водних біоресурсів.


У період нересту риба, через зосередження на процесі відтворення, є дуже вразливою. Тому встановлення нерестової заборони, яка сьогодні розпочалася на переважній більшості рибогосподарських водних об’єктів України, є необхідною мірою сучасності для охорони та збереження водних біоресурсів, їх середовища існування, шляхів міграції та місць природного відтворення.



Для того, щоб насолоджуватися риболовлею у цей період, необхідно дотримуватися Правил любительського рибальства. Так, риболовля під час нерестової заборони дозволяється лише з берега за межами нерестовищ гачковими знаряддями вилову з кількістю гачків не більше двох на рибалку або спінінгом з однією штучною приманкою.


Нагадуємо, основні вимоги Правил любительського рибальства можна переглянути у розробленому Держрибагентством Гіді рибалки-любителя. У ньому відображено норми вилову водних біоресурсів, їх мінімально дозволені для вилову розміри, наведено перелік заборонених знарядь лову, посилання на телефонні «гарячі лінії» Держрибагентства, на які можна звертатися при виявленні порушень як на водоймах, так і на ринках відповідної області тощо. Завантажити ГІД рибалки-любителя можна за посиланням https://t.me/dargme/1990


З термінами нерестової заборони, а також ділянками, на яких вилов водних біоресурсів заборонений не тільки під час нерестового періоду, але і протягом всього або певної частини року, можна ознайомитися у додатку 3 до Правил любительського рибальства. Залежно від погодних умов період початку та закінчення заборони у деяких водоймах може переноситися. Детальніше з термінами нерестового періоду та забороненими для вилову водних біоресурсів ділянками водних об’єктів в окремих областях можна ознайомитися у наказах територіальних управлінь Держрибагентства за лінком https://t.me/dargme/2266



Більше інформації на вебсайті Держрибагентства https://darg.gov.ua/_kvitenj_nerestova_pora_0_0_0_13501_1...


Підписуйтесь на наш телеграм-канал https://t.me/dargme та дізнавайтеся новини Держрибагентства першими.

Комментировать
Комментировать
Надоела реклама?
Поддержите DIRTY — активируйте Ваш золотой аккаунт!