UMaine 3Dirigo - найбільший у світі 3D-друкований човен


Команда дослідників з Університету штату Мен створила найбільшу в світі деталь, надруковану на 3D - Це човен 3Dirigo, вироблений на широкоформатному полімерному 3D-принтері, розробленому UMaine Advanced Structures and Composites Center. Довжина виробу становить 7,62 метра, а вага - 2,2 тонни! Команди проекту отримали 3 світові рекорди: найбільша надрукована на 3D твердотільна деталь, найбільший надрукований на 3D човен і, нарешті, найбільший 3D-принтер. Це багатообіцяюча ініціатива для морського сектору, який використовує переваги адитивного виробництва.



Все більше і більше виробників звертаються до широкоформатного 3D-друку, сподіваючись створити великі конструкції за один раз і уникнути етапів складання або подальшої обробки, які є дорогими та трудомісткими. Університет штату Мен приєднується до цієї тенденції з акцентом на використання композитних матеріалів. У травні минулого року її партнер Національна лабораторія Оук-Рідж (ORNL) отримала 20 мільйонів доларів на розробку програми широкоформатного адитивного виробництва на основі матеріалів для 3D-друку, які містять деревне волокно. Таким чином, 3D-друк човна є значним кроком вперед у цьому проекті, який підтримує уряд.



Команди UMaine працювали з Ingersoll Machine Tools над розробкою свого 3D-принтера, який має об’єм друку 30 x 6,70 x 3 метри (довжина, ширина та висота) і швидкість 227 кілограмів на годину. Друкуюча голівка закріплена на порталі, встановленому на рейках, що полегшує її переміщення по довжині. На сьогоднішній день виробник не пропонує широкий асортимент сумісних матеріалів, але машина була розроблена для використання сировини біологічного походження, зокрема целюлози з деревини. Очевидно, 3D-принтер був розроблений для швидкого створення прототипів для цивільних, оборонних та інфраструктурних програм. Щоб продемонструвати можливості свого широкоформатного 3D-принтера, команда створила надрукований на 3D-принтері човен 3Dirigo. Його виготовили всього за 72 години із суміші пластику та деревної целюлози. Довжина цієї частини становить 7,62 метри, а вага - 2,2 тонни, що робить її найбільшою суцільною структурою, яку коли-небудь надрукували на 3D.



Джерело: Online Harbour

Комментировать
Комментировать
Надоела реклама?
Поддержите DIRTY — активируйте Ваш золотой аккаунт!