Вчора, скориставшись похолоданням аж до 21-го градусу

, поплив перевіряти голавлині грядки на Стирю. Зранку річка зустріла падінням води на метр і повною відсутністю течії. Поки не дали воду поупражнявся в ловлі по вікнах заростей окунів на попер. А коли пішла вода на мікровертушки почала прокльовувати всяка рибна дрібнота у вигляді нано жерехів:
... і нано "не понятно шо". Я думаю, що це маленькі підусти :bw:, але можу помилятись :bn::
Чим швидшою ставала течія і повноводнішою річка - тим більшою була активність голавля. Причому хватальний рефлекс в красноперого викликав лише один воблер і лише в одному кольорі - каміончик в 03-й розкрасці. І хай кинуть в мене камінюкою ті хто вважає, що колір приманки не має значення :ao: )):
в перемішку з голавлями каміончика не цурались і окуні:
В одному місці на пісчаному мілководді побачив, що якийсь хижак лупить малька. Подумав, що це жерех і почав підкидати туди тонучого стіка від страйк про. Першим на нього спокусився невеликий голавлик:
Так як покльовка була на падінні, подумав, що це випадковість. Тим білше, що рибка, яка ганяла малька по виходам була значно крупніша. Але на одній з наступних проводок стіка все таки догнав крупний голавль в районі кілограма. Я його вже підвів до човна і почав брати в руки... але був наказаний за піжонство: голавль, який сидів на двох трійниках з останніх сил рванувся, загнав вільне жало одного з трійників мені в палець, два інших розігнув і змився... падлюка :ao:)). Але емоції від покльовки і виважування він подарував незабутні :bu:.
Взагалі, як мені здалося, голавль вже почав жирувати. Чи можливо похолодання викликало в нього таку активнісь :bn:. Вчора було багато покльовок і декілька з них - трофейних голавлів. Нажаль крупняк хитрий і після покльовки одразу ниряв в зарослі і там сходив. Двох випустив з рук - підсак не дурні придумали... дурні ним не користуються :bk:))