Користь від вживання пива


Пиво століттями залишається одним із найпопулярніших напоїв у світі. Це алкоголь, що виготовляється шляхом бродіння дріжджів у солоді з водою та хмелем. І хоча занадто часте вживання алкоголю може мати негативні наслідки, пити його помірно не забороняється — за умови, що для цього немає жодних протипоказань. Ба більше, є дослідження, які відзначають корисні властивості пінного. Поговоримо про це детальніше.


Підтримання роботи шлунка


Напій містить низку необхідних організму речовин, зокрема антиоксиданти. Хміль, один з основних компонентів, — це джерело флавоноїдів і поліфенолів, які допомагають боротися зі стресом та зменшують ймовірність виникнення проблем із ШКТ. Окрім того, в пінному є вітаміни групи B, які важливі для нормального функціонування нервової та імунної систем. Якщо ви вирішили купити пак пива, розтягніть задоволення на декілька днів, щоб не просто насолодитися смаком, а й отримати користь для здоров’я.


Запобігання хворобам серця


Дослідження показують, що помірне споживання пива пов'язане зі зниженням ризику серцевих захворювань. Алкоголь:

  1. розширює судини;
  2. покращує кровообіг;
  3. стабілізує тиск.

 

Однак важливо пам’ятати, що цей позитивний вплив можливий лише за помірного споживання. У великій кількості хмільне матиме протилежний ефект, зокрема для здоров’я серця, і навіть здатне спричиняти агресію.

 

Інші корисні властивості


Деякі фахівці також стверджують, що напій може запобігти захворюванням нирок, таким як камені чи хронічна недостатність. Це пов’язано зі здатністю пива виводити з організму токсини та інші небезпечні речовини. Ба більше, існують наукові докази, що пиво має певний захисний ефект, завдяки якому зміцнюються кістки. Це пов'язано з вмістом у напої кремнію, який зменшує ризик виникнення таких захворювань, як остеопороз.


Сприяння соціальній взаємодії


Сучасні дослідники також розглядають пінне як каталізатор для спілкування. Насолоджуючись пінним у компанії друзів чи родини, люди відчувають більшу близькість і спільність. Це позитивно впливає на емоційне та психічне здоров'я.


Корисна закуска до пива


Пиво та закуски — нерозривні компоненти численних вечірок і зустрічей. Втім, часто ми не звертаємо уваги на те, наскільки важливо правильно підбирати продукти, які не тільки задовольнять гастрономічні побажання, а й будуть корисними для організму. Такими можуть стати:


  1. гуакамоле та запечені овочі — морква, селера, броколі тощо;
  2. відварна риба, морепродукти, наприклад креветки;
  3. снеки з натуральних інгредієнтів;
  4. горішки — волоські, арахіс, кеш’ю, лісові;
  5. сушені фрукти — чорнослив, скибочки яблука та груші, інжир, банани, курага, родзинки.

 

А ось копчене, смажене, гостре та жирне вибирати не рекомендується. Вживання алкоголю має бути контрольованим. Саме за таких умов пиво, куплене в маркеті важливих штук, підтримає гарне самопочуття, дозволить легко позбутися стресу, підняти настрій, із задоволенням спілкуватися з людьми. Перевагу слід віддавати якісній продукції відомих брендів.

Комментировать
Комментировать
Надоела реклама?
Поддержите DIRTY — активируйте Ваш золотой аккаунт!