Alpha Montage: електричне ретро-купе за $499'000 без двигуна

 Фото №1
 Фото №2
 Фото №3
 Фото №4
 Фото №5
 Фото №6
 Фото №7
 Фото №8
 Фото №9
 Фото №10

Виробник електромобілів Alpha Motor Corporation, заснований у 2020 році, оголосив прийом замовлень на ретро-купе Montage. Електромобіль без двигуна пропонують за $499'000, але цінник не остаточний. Для оформлення бронювання необхідно внести $249'500 передоплати. Час очікування - шість місяців. Але найцікавіше, що допуску до доріг загального користування Alpha Montage немає. Покататися на "дводверці" за півмільйона доларів можна лише на закритій території. І ще, перепродати автомобіль замовник не зможе. Тираж планують обмежити, але кількість не поточнюється.

 

За два роки свого існування стартап анонсував більше десятка моделей, але жодна з них так і не запущена у виробництво. Першим було компактне електричне купе, з яким компанія вийшла в публічний простір наприкінці 2020 року. Тоді ж було обіцяно сімейство різнокаліберних комерційних автомобілів, але наразі про них вже не згадують. Натомість представлено повноцінну лінійку ретро-моделей. Купе Montage - найдорожча з них.

 

Купе побудовано на спеціально розробленій платформі. Габаритна довжина моделі - 4400 мм., ширина - 1850 мм., висота - 1384 мм. Дизайн автомобіля розробив американський дизайнер азіатського походження Едвард Лі, який являється засновником Alpha Motor Corporation. Раніше він працював у Lexus та Audi. Зовні двомісне купе нагадує автомобілі 50-х років минулого століття. У нього широкі крила та дверні пороги, круглі фари у власних корпусах на ніжках та 18,0-дюймові спицьовані колісні диски. Також заявлено два багажні відділення, але їх об’єм не озвучено. Салон оздоблений дорогими екологічно чистими матеріалами.


Електричний двигун входить до списку опцій. Максимальна потужність - 204 к.с. Встановлюється він на задню вісь та обертає задні колеса через двоступінчасту коробку передач. Тип та ємність батареї не уточнюється, але запас ходу обіцяно на рівні 402 км.


Як зазначено на сайті компанії, виробництво першої моделі - пікапа Wolf - почнеться в 2025 році, хоча раніше йшлося про 2023-й. Складання налагодять на заводі у місті Стерлінг-Хайтс, штат Мічиган, тоді як штаб-квартира компанії розташована в Ірвіні, штат Каліфорнія. За рік планують продавати 3150 автомобілів. З них 60% у США, 25% у Європі та на Близькому Сході та 15% у Азії. І це при тому, що кількість замовлень практично досягла 50 тисяч.

 

https://youtu.be/ZtiX3TqED0Y?origin=https://rybalka.com/" frameborder="0"/>

 

Джерело: Alpha Motor Corporation

Комментировать
Комментировать
Надоела реклама?
Поддержите DIRTY — активируйте Ваш золотой аккаунт!